Ayasofya'da yine vukuat: Tarihi su haznesi kırıldı, ayakkabılık oldu

Abone ol

Ayasofya Camii'nin tarihi su haznesinin kapağı kırılarak, içine ayakkabı koyuldu.

Müze statüsünden camiye dönüştürülen Büyük Ayasofya'da tahribat sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye, Ayasofya'nın tarihi "İmparatorluk Kapısı"nın bazı cemaat üyeleri tarafından "yendiğini" konuşmuştu.

Bu kez ise Ayasofya'nın tarihi su haznesinin kapağı kırıldı. Olayı sosyal medya hesabından duyuran arkeolog Ömer Faruk Yavaşçay, tarihi su haznesinin kapağının kırıldığını ve insanların ayakkabılarını kapağın içine koyduğunu söyledi.


Olayın sosyal medyada duyulmasının üzerine tepkiler yükselirken, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Ayasofya ibadete açıldığından bugüne kadar sürekli verilen zararla gündeme geldi. Konuyla ilgili herhangi bir önlem alınıp alınmadığı ise sürekli muallakta kaldı.

Ayasofya'dan tepki çeken görüntüler gelmeye devam ediyor: 'Hakaret seviyesine doğru gidiyor'

Ayasofya'nın son hali şoke etti

Ayasofya'nın tarihi İmparatorluk Kapısı'na zarar verildi


Evinin terasında 21 yerinden bıçaklanarak öldürülmüştü, katili kardeşi çıktı Güncel İzmir ve çevresinde fayların deprem üretme olasılığı: Hendek kazıldı Güncel Bakan Kurum'un 'itiraf' gibi yanıtı gerçekleri ortaya çıkardı: 'İzmir deprem konutları eksik teslim edildi' Güncel Ertuğrul Özkök eşine mesaj atarak sitem etti, Fatih Altaylı sert eleştirdi: Belli ki hala ders almamışsın, nasıl eğilmişsen öyle kalmışsın Güncel