Avatar gişe rekorunu 10 yılın ardından Avengers: Endgame'e kaptırdı

Abone ol

Avengers serisinin geçen Nisan ayında gösterime giren son filmi Endgame'in bu haftasonundaki hasılatıyla, tüm zamanların en çok gişe yapan filmi olma özelliğini kazanması bekleniyordu ve bu nihayet gerçekleşti.

2 milyar 789 milyon 700 bin dolar hasılat yapan James Cameron'un Avatar filmi 10 yıllık tahtını Avengers: Endgame'e bıraktı.

“Avengers: Endgame”, yerelde 853 milyon dolarlık bir hasılat elde etti ve “Star Wars: The Force Awakens”ın (936 milyon dolar) ardından Kuzey Amerika’daki en çok gelir elde eden ikinci film oldu.

Uluslararası alanda toplamda 1,9 milyar dolar kazandı. Çin (629 milyon dolar), İngiltere (114 milyon dolar), Güney Kore (105 milyon dolar), Brezilya (85 milyon dolar) ve Meksika’da (77 milyon dolar) büyük başarı topladı.

Filmin toplam hasılatı ise şu an 2,789 milyar dolar. Bu rakam bir süre daha artacağa benziyor.

Thor'un 4. filminde Natalie Portman geri dönüyor Kültür - Sanat Farah Zeynep Abdullah Dumlupınar filminde oynamayacak Kültür - Sanat Burhaniye Kitap Fuarı başlıyor Kültür - Sanat Uluslararası İzmir Film Festivali gösterim takvimi açıklandı Kültür - Sanat