Atatürkçü Düşünce Derneği'nden ekran karartma çağrısı

Abone ol

Atatürkçü Düşünce Derneği, RTÜK tarafından Halk TV ve TELE1'e verilen 5 günlük cezayı protesto etti.

Atatürkçü Düşünce Derneği, RTÜK tarafından Halk TV ve TELE1'e verilen 5 günlük cezayı protesto etti.

ADD, 5 günlük karartmaya karşı cezanın uygulanacağı 5 gün boyunca, her gün saat 21:00'de televizyon kanallarını 5 dakikalığına ekranlarını karartmaya çağırdı.

Tele1 kanalı da RTÜK’ün verdiği 5 günlük ekran karartma cezasına karşı 5 gün boyunca tüm televizyon kanallarına ekran karartma çağrısı yapmıştı.

Fatih Portakal ile Tele1 arasında 'ekran karartma' polemiği

ADD'nin açıklaması şöyle;

Kamuoyuna Çağrımızdır:
Aydınlık İçin 5 Gün, 5 Dakika!

RTÜKün TELE1 ve Halk TVye verdiği ekran karartma cezalarını protesto ediyoruz.
Atatürkçü Düşünce Derneği, bu karartmaya karşı demokratik bir hak olarak tüm yurttaşlarımızı, cezanın uygulanacağı 5 gün boyunca, her gün saat 21.00da ülkemizin aydınlığı için televizyonlarını 5 dakikalığına kapatmaya çağırmaktadır.

Ayrıca, bu antidemokratik ve hukuk dışı uygulamaya karşı, yine 5 gün süreyle; akademisyenlerimize, siyasilere, gazeteci ve aydınlarımıza TV kanallarından yapılacak hiçbir program davetine katılmamaları çağrısını yineliyoruz.

Özgür basın ve hukukun üstünlüğü için mücadelemiz sürecektir..
Milletimize duyururuz. Saygılarımızla.

ADD Genel Merkez Yönetim Kurulu

HALK TV - Taksim Meydanı AB grubunda yine birinci Medya Özgür Özel'in açıklamasını haber yapan Evrensel'e 5 gün ilan kesme cezası! Medya Prof. Ersan Şen ile Süleyman Özışık arasında baro tartışması Medya Sevilay Yılman'dan AKP'li ismin suç duyurusuna tepki: Üzerine basa basa diyorum; 'Sivas Katliamı!' Medya