'Almanya 2022'de erken seçime gidebilir'

Abone ol

Almanya Uzmanı Emrah Aslan, Almanya seçimlerine dair çarpıcı bir tespitte bulundu.

Almanya Uzmanı Emrah Aslan, Almanya seçimlerine dair çarpıcı bir tespitte bulundu.

Koalisyon kurulamazsa 2022'de Almanya'da erken seçim yapılabileceğini söyleyen Aslan'ın, Twitter hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

"Almanya seçimlerine dair: 1- SPD, büyük koalisyona gitmem derse, 2- Yeşiller Partisi, CDU/CSU-FDP ikilisinin olacağı sağ ağırlıklı bir koalisyonu reddederse, 3- FDP de SPD-Yeşiller ikilisinin olacağı sol ağırlıklı koalisyonu reddederse, 2022'de erken seçimi konuşacağız.

Koalisyon kilidini çözecek şey, FDP ile Yeşiller'in anlaşabilmesi. Bu ikilinin müzakeresinden CDU/CSU ya da SPD ile koalisyon kuralım kararı çıkmazsa, geriye tek ihtimal olarak kimsenin istemediği büyük koalisyon kalıyor. Bu da olmazsa, yeniden seçim."

Almanya'daki seçimlerde gözler 'koalisyon pazarlıkları'nda! İşte büyük çekişmede son durum Dünya Almanya'da yaşayan Türklerden çağrı: Çalışan, vergi veren herkes oy kullanmalı Dünya Erdoğan'ın ABD kanalındaki sözlerine bakanlıktan 'yaptırım' çıkışı: Türkiye'yi uyarıyoruz! Dünya Almanya'da Sosyal Demokrat Parti'nin şansölye adayı Olaf Scholz kimdir? Dünya