AKP'den İlker Başbuğ'a: Bu askeri otoritenin işi midir?

Abone ol

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, açıklamalarda bulundu.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP MYK Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik'in açıklamalarının satır başları:

- Diyarbakır'da bir anne daha evladına kavuştu. Gönlümüz dualarımız hep onlarla beraber.

- Türk Heyeti Rusya'da bugünki görüşmelerini tamamladı, yarın da devam edecek. Türkiye, bütün taraflara Soçi mutabakatını hatırlatıyor. Rusya'dan Türkiye'yi suçlayıcı açıklamalar geldi. Mutabakatı bozan Esad Rejimidir. Türkiye, Soçi mutabakatına bağlılığını sürdürmektedir.

- Rejimin ateşkes ihlali 20 bine ulaşmıştır. 1500'ün üzerinde sivil hayatını kaybetti. Türkiye birkaç misyonla birlikte orada bulunmaktadır.

- İdlib'de ateşkes yeniden tesis edilmelidir. Sahadaki askerlerimizin güvenliğinin sağlanması son derece önemlidir. Sivillerin orada korunması ve Türkiye sınırına gelmemesi de son derece önemlidir.

- Türkiye'nin yaptığı tahkimat terörle mücadele meselesidir. Sınırımıza göç akınına yönelik gerekli tedbirler alınıyor.

LİBYA

- Libya'daki sorunlardan dikkatimizi kaçırmamalıyız. Oradaki iç savaş sivillere ağır bedel ödetti. Batının Suriye'de yaptığı hatalar Libya'da tekrarlanıyor. Hafter güçlerine karşı gerekli adımlar dünya tarafından atılmadı. Türkiye'nin çabaları dünyada kayda geçmiştir. Bu bile sağlıksız bir açıklama. Silah ambargosu kontrolü BM organizasyonunda yapılmadır.

- Avrupa'daki sağın Avrupa'nın değerlerini yok etmeye çalıştığı görülmektedir.

- Genel olarak her meselede herkes açıklama yapıyor. Ben bu değerlendirmelerin hepsine cevap verecek değilim. Ama bizim hafızamız güçlüdür. Yıllarca Türkiye'de en çok tartışma konularında biri ordudaki atılmaların belli bir kritere dayanmamasıdır.

- Herkes kendi döneminde mükemmel işler yaptığını söylerek kendi hatalarını görmezden geliyor. Başbuğ meselesi doğrudan TBMM'nin suçlanmasıdır. TBMM mensubunu terör örgütü üyesi olarak göstermektir. 60 ihtilali oldu, 28 Şubat oldu. Tüm bunlara baktığınızda meclisin tüm üyelerine terör örgütü mensubu gibi mi göstereceksiniz?

- Türkiye askeri vesayetin kaldırılması konusunda büyük sancılar yaşadı. TC tarihinde hiçbir hükümet muhtıralara cevap vermemiştir. Muhtıraları kabullenmiştir. Bugün bahsettiğimiz bazı genel kurmay başlanlarının beyanatlarına bakın, Başbuğ döneminde katsayı düzenlemesinin nasıl olması gerektiğine açıklaması var. Bu askeri otoritenin işi midir?

FETÖ TARTIŞMASI

Bugün FETÖ ile mücadelenin başında Cumhurbaşkanımız vardır. Kimler Cumhurbaşkanımızla uğraşmaktadır görüyoruz. FETÖ yabancı kaynaklı işgal hareketidir.

SİYASETTE FETÖ TARTIŞMASI

- Maalesef bu şahıs konuştukça biz de bu konuya girmek zorunda kalıyoruz. FETÖ Cumhurbaşkanımızı öldürmek istedi, Kılıçdaroğlu'na dokunmadılar. Bir kişiye hiç kimse dokunmadı o gece. Sayın Kılıçdaroğlu'na tanklar yol açtı. Meclis'e saldırıldı. Cumhurbaşkanımızı öldürmek istediler ama bir kişiye dokunmadılar. Darbe olurken Kılıçdaroğlu evinde film izler gibi izledi.

- Sürekli yargının alanına giren konulara giriliyor.

- FETÖ'den çok seçilmiş Cumhurbaşkanı'nı hedef alıyorlar.

Ahmet Davutoğlu'ndan dava kararı! 'PKK, FETÖ ve Pelikan hariç...' Siyaset Mahmut Tanal: A Haber'in çarpıtma yayını üzerinden rahmetli anneme küfredecek kadar alçaldılar Siyaset CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ifade verdi: Hakaret yok, durum tespiti var Siyaset Burhan Kuzu'dan FETÖ lideri Fethullah Gülen'le ilgili ilginç açıklamalar Siyaset