Adalet Bakanı Gül'den Süleyman Soylu'ya: Yargı dağıtımı sosyal medyada değil

Abone ol

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun annesine sosyal medyada yazılan hakaretlere tepki gösterdi. Gül, yargı dağıtımı mahkemededir vurgusu yaptı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun annesine sosyal medyada yazılan çirkin ifadeler hakkında açıklama yaptı.

Bakan Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, sosyal medyada annesiyle fotoğrafının altına hakaret içerikli paylaşımda bulunan kişinin serbest bırakılmasına ilişkin bir soru üzerine de şu yanıtı verdi:

"Kadınların onuru, haysiyeti her şeyin üstündedir. Hele ki annelerimiz, başımızın tacıdır. Cennet annelerin ayağının altına serilmiştir. Anneler, elleri, ayakları öpülesi en kıymetli varlıklardır.

İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun çok muhterem validelerine yapılan bu hayasız saldırıları gerçekleştirenleri kınıyorum. Bu alçak, insanlık dışı ifadeleri kullanan kişinin de hukuk önünde hak ettiği en ağır cezayı bulacağına inanıyorum. Hukukun, yargının bu anlamda hak ettiği cezayı vereceğine inancımız tamdır.

Sayın Bakanımızın muhterem validelerine de acil şifalar diliyorum. Hiç kimsenin annesine, eşine, çocuklarına, ailesine küfür etme, kötü söz söyleme hakkı yoktur. Bu konuda aile bizim en kutsalımızdır, kadınlar onurumuzdur. Nerede olursa olsun insan, onuruyla yaşar. Kimin, eşi, annesi, çocuğu olursa olsun en ağır şekilde kınama, bu tür yakışıksız ifadeleri engellemek hepimizin görevidir."

Bu noktada kanunların insanların ihtiyaçlarına göre çıkarılacağını aktaran Gül, "Elbette bunlarla ilgili değerlendirmeler yapılacaktır. Bu tür cezaları artırıcı, kişilik onurunu zedelemeyi engelleyecek ne gibi tedbirler alınması gerekiyorsa bunların konuşulması tabidir. Bu ihtiyaçların konuşulması gereken yer de kanun yapımı da parlamentodur. Yargı dağıtımı mahkemededir, sosyal medyada değil. O mecralarda gerektiği gibi konuşulup kararlar alınır. Bu noktada üzüldüğümüz konuları inşallah bir daha yaşamayız." ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Gül'den AYM'nin Enis Berberoğlu kararı hakkında açıklama

Bakan Gül, Yavuz Bahadıroğlu mahlasıyla bilinen tarihçi ve yazar Niyazi Birinci'nin ölümüyle ilgili üzüntüsünü de dile getirerek Allah'tan rahmet diledi. -

Bakanlar Gül ve Karaismailoğlu, Gaziantep ziyaretleri sırasında genişletme çalışmaları devam eden Gaziantep Havalimanında incelemelerde bulundu.

Gül ve Karaismailoğlu daha sonra Gaziantep Valiliğine geçerek Vali Davut Gül'den çalışmalar hakkında brifing aldı.

MHP'den dikkat çeken Doğu Perinçek sorusu: İttifakın neresinde? Siyaset Adalet Bakanı Gül'den AYM'nin Enis Berberoğlu kararı hakkında açıklama Siyaset HDP'li Hüda Kaya'nın acı günü Siyaset CHP'li vekil Mehmet Ali Çelebi: Siyaset biter, Sayın Genel Başkanıma olan saygım bitmez Siyaset