ABD'den Hulusi Akar'la görüşme açıklaması: Uyardık

Abone ol

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın ABD Savunma Vekili Mark Esper ile S-400 krizi hakkındaki görüşmesinin ardından, ABD'li bir yetkili Reuters ajansına konuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın ABD Savunma Vekili Mark Esper ile S-400 krizi hakkında Brüksel’de yaptığı görüşme hakkında Amerikan tarafından da bir açıklama geldi.

‘TÜRKİYE’NİN POZİSYONUNDA DEĞİŞİKLİK YOK’

Reuters ajansına konuşan bir Amerikalı yetkili, ‘Esper’in Akar’ı, Türkiye’nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerini alması halinde karşılaşacağı sonuçlar konusunda uyardığını’ söyledi. Amerikalı yetkili, söz konusu görüşmede Türkiye’nin S-400 alma planları hakkında herhangi bir sürpriz gelişme yaşanmadığını söyledi.

Amerikan yönetimi, Türkiye’nin bir NATO üyesi olarak S-400 almasına karşı çıkıyor. Washington’ın gerekçesi, özellikle F-35 uçakları olmak üzere, Batı yapımı silah sistemleri ile Rus sistemlerinin aynı çatı altında biraraya gelmesinin ‘NATO’nun ve ABD’nin savunma kapasitesine zarar vereceği’ yönünde.

Türkiye S-400 alma kararından geri adım atmazken, son olarak Rusya devlet savunma sanayisi şirketi Rosoboronexport’un Başkanı Aleksandr Miheyev ‘S-400 hava savunma sisteminin Türkiye’ye ilk teslimatı için yüzde 99 hazır olduklarını söyledi. Miheyev, “Türkiye’ye ilk teslimat temmuzda başlayacak, şu anda lojistikle ilgili kısımları tamamlıyoruz” dedi.

Çin ekonomisinin yüzde 6,3 oranında büyümesi öngörülüyor Dünya ABD: Yaptırımlar işe yarıyor Dünya San Francisco'da elektronik sigara satışı yasaklandı Dünya Güney Kore’de ilkokulda büyük yangın Dünya