64 sağlık çalışanının Kovid-19 testi pozitif çıktı

Abone ol

Batı Afrika ülkesi Gana'da bir hastane, 64 sağlık çalışanının Kovid-19'a yakalaması üzerine kapatıldı.

Gana'nın kuzeyindeki Savelugu bölgesinde bir hastanede 64 sağlık çalışanına koronavirüs bulaşması üzerine hastane geçici olarak kapatıldı.

Savelugu Hastanesi halkla ilişkiler biriminden yapılan açıklamada, 64 sağlık çalışanın Kovid-19'la enfekte olmasının ardından hastanenin faaliyetlerinin geçici olarak durdurulduğu belirtildi.

Kararın virüsün daha fazla yayılmasını önlemek için alındığı aktarılan açıklamada, "Şu anda 64 çalışanın Covid-19 testi pozitif çıktı, diğer çalışanların test sonucu bekleniyor. Salgına karşı önlem olarak bir süreliğine faaliyetlerimizi durduruyoruz" ifadesi kullanıldı.

Gana'da 80 bin 700'den fazla Covid-19 vakası tespit edilmiş, 582 kişi de virüs nedeniyle ölmüştü.

Hükümet yetkilileri, Oxford Üniversitesi ile AstraZeneca'nın ortak geliştirdiği Kovid-19 aşısından 500 bin doz sipariş edildiğini ve sevkiyatın bu hafta gerçekleşmesinin beklendiğini açıklamıştı.

(AA)

The Simpsons'ın siyah doktoru Julius'u artık siyah bir oyuncu seslendirecek! Dünya İdamını beklerken ölen kişi, yine de asıldı! Dünya İnsan yüzlü yavru köpek balığı görenleri hayrete düşürdü Dünya 'Koronavirüs Avrupa'da açıklanandan daha önce can aldı' Dünya