45 günde iki hastane yapılacak! Şişli Hamidiye Etfal hastanesinin inşaatı 10 yıldır neden bitmedi?

Abone ol

İstanbul'da 45 günde iki salgın hastanesinin hizmete açılması hedeflenirken inşaatına 2010 yılında başlanan Şişli Hamidiye Etfal Hastane binası yeniden gündeme geldi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’a iki yeni salgın hastanesi kurulacağnı açıkladı. Hastanelerin ikisi de 45 gün sonra hizmet vermeye başlayacak.

O da işler planlandığı gibi yürürse. Peki sıfırdan inşaat yerine başka bir alternatif bulunamaz mıydı?

KRT TV'den Çağdaş Ulus'un haberine göre; Şişli Hamidiye Etfal Hastane binasının 2010’da inşaatına başlandı. İki, üç yılda teslim edilecekti ama böylece duruyor. Oysa ki inşaat tamamlansaydı. 45 gün beklemek yerine bu bina bir salgın hastanesine dönüştürülebilirdi ama hesap da kitap da başkaydı.

Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi için ilk ihale 2010 yılında yapıldı. İhaleyi devlete 4 hastane yapmış GG İnşaat kazandı. Bitim tarihi Ağustos 2013 olarak belirlendi. Firmaya 200 milyon liraya yakın ödeme yapıldı. inşaatın büyük kısmı tamamlanmasına rağmen 2015 yılında sözleşme TOKİ tarafından iptal edildi.

Sonrasında TOKİ haziran 2015'te yeniden ihaleye çıktı. bu defa ihaleyi Seç İnşaat şirketi kazandı. Seç İnşaat’a da ihale bedeli olarak 116 milyon lira ödenmesine karar verildi.

Sözleşmeye göre seç inşaat hastaneyi 2018 yılında teslim edecekti. Hatta aynı yıl inşaat basın mensuplarına gezdirildi. Yakında faaliyete geçeceği duyuruldu. Ama yine olmadı. Şimdi üçüncü bir ihale yapılacağı belirtiliyor.

Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi Erdoğan'ın koronavirüs salgını için iki yeni hastane yapılacağını açıklamasının ardından gündeme geldi. Gazeteci Adnan Bulut Twitter hesabından hastanenin hızla bir pandemi hastanesine dönüştürülebileceğini yazdı. Neden yeni hastane yapılıyor diye sordu.

İstanbul Tabipleri Birliği'nin verdiği bilgiye göre istanbul’da yoğun bakım yataklarının yüzde sekseni dolu halde. Belki kısa süre sonra tamamı dolmuş olacak. Virüse yakalananlar tedavi için iki şeyi bekleyecek. Ya mevcut yataklardan biri boşalacak ya da 45 gün geçecek ve iki salgın hastanesine yeni yataklar konulacak. Bu koca hastane binası da burada böylece durmaya devam edecek.

Elazığ'da karantinaya alınan apartman sayısı 4'e yükseldi Güncel Türkiye'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 812'ye yükseldi Güncel Cezaevinde koronavirüsten ilk ölüm! 'Bazı ihmaller cinayettir' Güncel Diyarbakır'da koronavirüs önlemleri artırıldı! Güncel