1 Mayıs'ta gözaltına alınan HKP'liler serbest bırakıldı: 'Taksim vatanımızı tekrar fethedeceğiz'

Abone ol

1 Mayıs’ta, Beşiktaş’ta toplanan Halkın Kurtuluş Partisi yöneticileri ve üyeleri, Taksim’e yürümek istedi. Polis müdahalesi sonrasında gözaltına alınan isimler serbest bırakıldı.

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı'nda, Beşiktaş Barbaros Bulvarı’nda toplanan ve Taksim’e yürümek isteyen Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) yöneticileri ve üyelerine polis müdahale etmişti.

Gözaltına alınan HKP’liler Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Bu arada ifadeleri alınan HKP’liler gece saat 01.00 sularında serbest bırakıldı.

“TAKSİM VATANIMIZI TEKRAR FETHEDECEĞİZ”

Konuya ilişkin HKP’nin resmi twitter hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“1 Mayıs’ın Türkiye’deki Anavatanı olan Taksim’e doğru Beşiktaş’tan yürüyüşe geçtikleri sırada gözaltına alınan yoldaşlarımız serbest bırakıldı. Sözümüzdür: Yine geleceğiz! Taksim’i özgürleştireceğiz! Eninde sonunda Taksim Vatanımızı tekrar fethedeceğiz!”

Kılıçdaroğlu: Sınırlar yol geçen hanı, listeler gönderiyorlar 'bunları vatandaşlığa alın' diye Siyaset Erdoğan'dan 'Suudi turist' açıklaması: Türkiye'ye gelişleri çok daha artacaktır Siyaset Mansur Yavaş: Dedikoduya bile müfettiş gönderen İçişleri Bakanlığı, belgeli şikâyetlerimize işlem yapmıyor Siyaset HDP'li Garo Paylan: Meral Akşener beni kurtlar sofrasına attı Siyaset