Dolarda Çin baskısı: Dolar endeksinde son altı ayın en düşük seviyesi!

Abone ol

Dolar/TL, Çin’in zorunlu Kovid-19 testi uygulamalarını gevşettiği bölgelerin sayısının artmasıyla sınırlı düşüş kaydetti. Bu gelişmelerle dolar endeksi, 104,2 ile 28 Haziran'dan bu yana en düşük seviyeye indi.

Çin’de Kovid-19 test uygulamalarının gevşetilmesinin ardından Asya Borsaları ve emtia fiyatları yeni haftanın ilk işlem gününde yükselmeye başladı.

Bu gelişmelerle birlikte Çin'in "sıfır Kovid-19" politikasından vazgeçebileceği ve ekonomik aktivitenin tekrar güçlenebileceği beklentisi piyasaların yönü üzerinde etkili oldu.

DOLARDA SON DURUM

Çin'den gelen haberlerin ardından dolar/TL cuma günü yatay seyirle 18,6331'den kapanmasının ardından, bugün bankalararası piyasanın açılışında 18,62'den işlem görüyor.

DOLAR ENDEKSİ DÜŞÜŞTE

Öte yandan ABD'de gelecek dönem resesyon sinyali olarak kabul edilen ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi ile 3 aylık hazine bonosu getirisinin arasındaki fark yaklaşık 80 baz puanla 2000'den bu yana en yüksek seviyede bulunuyor.

Fed'in para politikasına ilişkin beklentilerle gerileyen dolar endeksi, 104,2 ile 28 Haziran'dan bu yana en düşük seviyeye indi.

AVRO/DOLAR PARİTESİ YÜKSELİYOR

Bu gelişmelerle Avro/dolar paritesi yeni haftaya yüzde 0,4 artışla başlamasının ardından 1,0580 ile 28 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyede bulunuyor.

Altın fiyatlarında Çin rallisi! Ekonomi Enflasyonun ateşi sönmüyor! Ekonomi Murat Ülker’in Cola Turka olayı büyüyor! Güncel IF Wedding Fashion İzmir’i 25 bin kişi ziyaret etti Ekonomi