Trump'tan Yeni 'Trans' Kararnamesi: Yaş Sınırı Getirildi

Trump'tan Yeni 'Trans' Kararnamesi: Yaş Sınırı Getirildi
Abone ol

Trans bireylerin orduya katılmasını yasaklayan kararnameyi imzalayan ABD Başkanı Donald Trump, 19 yaş altındakilerin cinsiyet değiştirmesine katkı sağlayan federal desteği de durdurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, 19 yaş altındakilerin cinsiyet değiştirmesine katkı sağlayan federal desteği durduran kararname imzaladı. Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Trump'ın, "Çocukların Kimyasal ve Cerrahi Sakatlanmalardan Korunması"na yönelik başkanlık kararnamesini imzaladığı bildirildi.

Kararnamede, "ülke genelinde tıp uzmanlarının, bir dizi geri dönüşü olmayan tıbbi müdahaleyle bir çocuğun cinsiyetini değiştirebileceği gibi radikal ve yanlış bir anlayışla, giderek artan sayıda çocuğu sakatladığı ve kısırlaştırdığı" ifade edildi.

"TARİHİMİZDE KARA BİR LEKE"

Bu eğilimin, Amerikan ulusunun "tarihinde bir leke" olarak kalacağı belirtilen kararnamede, buna bir son verilmesi gerektiği kaydedildi. Kararnamede, "Bu doğrultuda, ABD'nin politikası, bir çocuğun bir cinsiyetten diğerine sözde geçişini finanse etmemek, desteklememek, teşvik etmemek, yardımcı olmamak, bu yıkıcı ve yaşamı değiştiren prosedürleri yasaklayan veya sınırlayan tüm yasaları titizlikle uygulamaktır." denildi.

"Çocuk" teriminin 19 yaş altındakileri tanımlamak için kullanıldığı kararnameyle, bu kişilerin cinsiyet değiştirmelerine katkı sağlayan federal finansman durduruldu.

ABD'den Vatandaşlarına Kongo Uyarısı: Ülkeyi Terk Edin Dünya Trump ve Netanyahu'nun Görüşeceği Tarih Belli Oldu Dünya ABD’ye Kaçak Girenler Suçlu Sayılacak Dünya İsrail'den Lübnan'a Hava Saldırısı: 14 Yaralı Dünya