Ömer Günel: Kuşadası ayağa kalkacak başka çıkışımız yok

Ömer Günel çarşı esnafı ile Kuşadası’nın tarihi mekanlarından olan Kervansaray’da bir araya geldi.

Ömer Günel: Kuşadası ayağa kalkacak başka çıkışımız yok

Ömer Günel çarşı esnafı ile Kuşadası’nın tarihi mekanlarından olan Kervansaray’da bir araya geldi.

Kuşadası Belediyesi tarafından Kuşadası Kervansaray’da düzenlenen çarşı esnafı toplantısına Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Esnaf Odası Başkanı Ahmet Çalım, belediye ve zabıta yetkilileri, esnaf temsilcileri, meclis üyeleri ve çarşı esnafı katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, çarşılardaki sorunların yıllardır çözülmediği için kangren haline geldiğini kaydederek, “Bu sorunları mutlaka çözeceğiz. Göreve gelir gelmez çalışmalara başladık. Turizm sezonunun başlaması sebebi ile kapsamlı bir çalışma yapamıyoruz. Ancak tadilat, bakım ve onarımları süratle yapıyoruz.

Kuşadası için bugüne kadar geç kalınmış bir kararı görüşmek için sizlerle ve meslek örgütü temsilcileri ile görüşlerinizi almak için toplandık. Çözümü birlikte bulacağız ve uygulayacağız. Bugün burada sıfır işgaliye olacak mı olmayacak mı tartışması içinde değiliz. Bu konuda kararımızı verdik.

Kuşadası’nda artık sıfır işgaliye uygulanmasına karar verilmiştir. Bu konuda esnafımızdan aldığımız destekte aldığımız kararın doğruluğunu ortaya koymaktadır. Tabi ki uygulamalarımız içinde düzenlemelerimiz olacak. Vitrinli iş yapan yani kuyum, gümüş, saat, hediyelik eşya vb ürün satan esnafımız sürgülü vitrin düzeni olacak. Vitrinde malını satan arkadaşımız bu sistemi kurmuş veya kurmak istiyorsa yapabilir.

Ancak kurulacak vitrin kendi dükkan cephesini 30cm’i geçmeyecek. Fakat bu sene esnaf arkadaşlarımızın tamamını mağdur etmeyelim diye henüz vitrin yapmamış olup dükkanın cephesinin tamamı açık olanlara bu yıl için müsaade edeceğiz ama bu müsaademizde de kamu alanına taşmadan bir çözüm bulunması gerekiyor. Bunu konuda da kendi cephesine ahşap ya da benzeri şık bir malzeme ile bir askılık düzeni kurabilir. Ama kesinlikle cansız manken yada tentelere asılmış ürünlere izin vermeyeceğiz. Kafe ve restorantlarda da sınırlı işgaliye uygulayacağız.” dedi.

Öncelikli ve acil hedeflerinin Kuşadası’nı turizm sezonuna hazırlamak olduğunu ve bunun için çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Ömer Günel, “Göreve başlar başlamaz çarşılardaki durumu bizzat tespit etmek için kendim dolaştım. Tüm olumsuzlukları not aldım. Gerekli talimatları da verdim. Daha iyi bir Kuşadası için şehrimizin tüm dinamiklerinin elini taşın altına koyması gerekiyor. Kuşadası’nı hep birlikte ayağa kaldıracağız. Esnaf bizim en önemli unsurumuz. Yapacağımız tüm düzenlemeler esnafımızın daha sağlıklı ticaret yapması için olacak. Kuşadası’nı hem kruvaziyer hem de konaklama turizmi için gelen turistlerimiz için daha da güvenilir bir hale getirmeyi hedefliyoruz.

HEDEFİMİZ TÜM KUŞADASI’NI GÜVENLİ ALIŞVERİŞ NOKTASI YAPMAK

Kuşadası’nın kötü gidişi en başta esnafımızı etkiliyor, sorunlar çözülmediği için de esnafımız kan kaybediyor, kepenk kapatma noktasına geliyor. Yıllardır alışkanlık haline gelen bu kötü gidişi hep birlikte önleyeceğiz. Hedefimiz hem gelen turisti hem de ona mal satan esnafımızı memnun etmek. Bu nedenle esnafımızla periyodik olarak toplantılar yapıyoruz. Çarşamba günü de Kadınlar Denizi esnafımızla benzer bir toplantı yapacağız. Her cadde ve sokak esnafıyla ayrı ayrı görüşeceğiz. Yapacağımız kalıcı düzenlemelerde onların da görüşlerini alacak, ortak akıl ile uygulamaya geçeceğiz. İşgaliye dahil tüm konularda esnafımızın bakış açısı da bizim için önemli. Kimsenin vitriniyle uğraşmak gibi bir niyetimiz yok. Ancak kurallarımız olacak. Çünkü kuralsızlıktan en fazla zararı esnafımız görüyor. Bu kuralları birlikte koyacağız, birlikte uygulayacağız. Hep birlikte hareket edersek, yıllardır sorun olarak görülen olumsuzlukların kolaylıkla giderildiğini göreceğiz.” dedi.

SEYYAR SATICILAR BİZİM VERDİĞİMİZ NOKTALARDA HİZMET VERECEK. GEZİCİ SEYYAR OLMAYACAK

Seyyar satıcılarımız bizim izin verdiğimiz alanlarda hizmet verecek. Belirlediğimiz noktalarda hizmet verecekler. Gezici seyyarlara müsaade etmeyeceğiz. Tüm seyyar satıcılar temiz tezgahlarında hijyen koşullarına uyacak şekilde satış yapacaklar. Seyyar arkadaşımı esnafa rakip hale getirmem. Herkes kendi ekmeğini yiyecek. Hiçbir esnafımız da kendi ruhsatı dışında satış yapmayacak. Dükkanın önünde bir de seyyar tezgah açmayacak. “ dedi.

Etiketler
Kuşadası Saray