Ekrem Oran: 1100 sosyal konut, ihtiyaç sahiplerine verilecek

Oran, TOKİ'nin altyapı, dere ıslahı sorunlarını en kısa sürede çözeceklerini belirterek, pazaryeri talebini de hemen yerine getireceklerini açıkladı.

Ekrem Oran: 1100 sosyal konut, ihtiyaç sahiplerine verilecek

Millet İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, Reisdere TOKİ'de bulunan seçim bürosunda, TOKİ sakinleri ile buluştu. TOKİ'deki buluşmaya 300'ü aşkın araç konvoyuyla giden Oran, seçim bürosunun önünde coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı.

TOKİ Yardımlaşma Derneği çiçek verdi

CHP eski Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır'ın da katıldığı ve bir konuşma yaptığı buluşmaya, CHP İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları, İYİ Parti İlçe Başkanı Volkan Evci, Belediye Meclis Adayları da katıldılar. Çeşme TOKİ Evleri Yardımlaşma Derneği Başkanı İsa Ercan da toplantıya katılarak, Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran'a çiçek verdi.

"Artık yeni bir TOKİ, yeni bir Çeşme başlıyor"

Konuşmasına, "Benim büyük ailem Çeşmeliler'e yoldaş olmaya geliyorum" diyerek başlayan Oran, "Yoldaşı ve omuzdaşı olmaktan gurur duyduğum, 1 Nisan'ın Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile TOKİ'de sizlerle buluşmuştuk. O gün sizlere bir söz vermiştik, şimdi tekrar ediyorum; TOKİ'nin içme suyunu ve kanalizasyonunu en kısa sürede bitireceğiz. Ayrıca sizlerin pazar isteği var. TOKİ'ye özel, pazaryeri kuracağız. Gelir gelmez pazaryerini açacağız. Ayrıca TOKİ'nin yanından geçen derenin ıslahını hemen yaparak, sivrisinek sorununu da çözeceğiz. Düne dair ne varsa, dünde kaldı. Artık yeni şeyler söyleyeceğiz. TOKİ sakinleri ile kucaklaşacağız. Her türlü sorunlarının çözümü için çalışacağız. Artık yeni bir TOKİ, yeni bir Çeşme başlıyor" diye konuştu.

"1100 sosyal konut, gerçek ihtiyaç sahiplerine verilecek"

Sosyal konut projesi hakkında da bilgi veren Oran, "Belediye Başkanımız Muhittin Dalgıç'ın başlattığı 400 konutluk projenin dışında, Yalı Mahallesi'nde 700 adet sosyal konut olmak üzere, toplam 1100 sosyal konut yaparak, dar gelirli ihtiyaç sahiplerini konut sahibi yapacağız. Bu konutları sadece ve sadece gerçek ihtiyaç sahiplerine vereceğiz. Hak ile, hukuk ile, adalet ile dağıtacağız" diye açıkladı.

"Hep yanınızda olacağım"

Makamında oturan, halktan kopuk bir başkan olmayacağını vurgulayan Oran, "Çöp toplamak, yolları asfaltlamak, ilaçlamak gibi rutin belediyecilik işlerini benim işçilerim ve memurlarım yapacak. 'Peki sen ne yapacaksın?' diyeceksiniz, Biz, sosyal demokrat bir parti ve belediye olarak, sosyal belediyecilik yapacağız. Ben, mahalle mahalle, sokak sokak, kapı kapı dolaşacağım, hep sizin yanınızda olacağım. Omuz omuza, birlikte çalışarak, el birliğiyle sorunları çözecek, herkesin yüzünün güldüğü bir Çeşme'yi birlikte yaratacağız" diye konuştu.

"Her mahalleye ücretsiz wifi"

İnternetin günümüzde artık olmazsa olmaz olduğunu ve hayatın bir parçası haline geldiğini belirten Oran, "Her mahallemize ücretsiz wifi hizmeti sunacağız. Biz, e-belediye'yi geliştireceğiz. e-belediye üzerinden, şu anda olduğu gibi, sadece para ödemek değil, her türlü belediye işinizi yapabileceksiniz" diye açıkladı.

"Turizmi çeşitlendirerek sezonu uzatacağız"

Çeşme'de sezonu uzatma sözünü, her dönem, her belediye başkanı adayının söylediğini belirten Oran, "Ama biz, turizmi çeşitlendirerek sezonu uzatacağız. Deniz, güneş, kum turizminin yanına, tarih ve kültür turizmini, kongre turizmini, spor turizmini, gastronomi turizmini, termal turizmi koyarak, sezonumuzu muhakkak uzatacağız. Otelcimizin de, üreticimizin de, esnafımızın da yüzünü güldüreceğiz" diye konuştu.

Coşkulu geçen toplantı, Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran'ın Belediye Meclis adaylarını tanıtmasının ardından sona erdi.

Etiketler
Konut TOKİ