Emekli hâkimden çağrı: Adalet istiyoruz

ÇHD’li avukatların başlattığı açlık grevinde 23. güne girildi. Avukatlardan Aytaç Ünsal’ın annesi emekli hakim Nermin Ünsal, kaleme aldığı mektupta her salı Çağlayan Adliyesi önünde gerçekleştirilen ‘Adalet Nöbeti’ne dikkat çekti

Emekli hâkimden çağrı: Adalet istiyoruz

Aralarında ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın da bulunduğu tutuklu beş avukatın, hukuksuz yargılamalara ve cezaevindeki baskılara dikkat çekmek üzere Tehlikedeki Avukatlar Günü’nde başladıklarını beyan ettikleri açlık grevi, 23. gününe girdi. Açlık grevindeki avukatlardan Aytaç Ünsal’ın emekli hakim olan annesi Nermin Ünsal, bir mektup kaleme alarak, her Salı Çağlayan Adliyesi önünde gerçekleştirilen ‘Adalet Nöbeti’ne dikkat çekti.

Birgün gazetesinden Mehmet Emin Kurnaz'ın haberine göre oğlu ve tutuklu diğer avukatların, adalet talebiyle açlık grevine başladıklarını ifade eden anne Ünsal, mektubunda ‘Ben 20 yılımı ceza mahkemelerinde çalışarak geçiren emekli Hakim’im. Halkın adalete olan açlığını, oğlum ve arkadaşları açlıklarıyla dile getiriyorlar. Yaşadıkları hukuksuzluklara dikkat çekmek için açlık grevindeler.’ dedi.

10 SAAT GEÇMEDEN YENİDEN TUTUKLANDILAR

Oğlu ve arkadaşlarının daha önceki mahkemede tahliye edilmelerine rağmen 10 saat geçmeden tekrar tutuklandıklarını hatırlatan Ünsal, ‘Mahkeme heyeti tamamen değiştirilerek, yeni Başkan ve üyeler mahkemeye atandıktan sonra 2. celsede, gerekçeli karar yazdırır gibi bir ara kararla, henüz delillerin tartışılmasına geçilmeden, derhal cezalandırma niyeti ortaya konularak dosyanın mütela beyanı için Cumhuriyet Savcılığına gönderilmesine ve avukatların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi’ dedi.

‘Adalet hasta, adalet komada ama iyileşebileceğine inanıyorum’ diyen Ünsal, mektubunda şu ifadelere yer verdi: “Oğlum Aytaç ve arkadaşları, avukatlık yaptıkları için, Soma, Ermenek, Hasan Ferit Gedik, Dilek Doğan, Ali İsmail Korkmaz ve Berkin Elvan gibi toplum vicdanını yaralayan davalara baktıkları için suçlu bulundu. Gelinim Didem Baydar Ünsal, 9 haftadır Çağlayan Adliyesi önünde bu hukuksuzluklara dikkat çekmek için her salı saat 10.00-13.00 arası Adalet Nöbeti tutuyor. Umut, korkudan güçlüdür diyorum ve biz aileler olarak mücadeleye devam edeceğimizi bildiriyorum.”

Emekli hâkimden çağrı: Adalet istiyoruz - Resim : 1

Etiketler
Ağrı Grev