Erdoğan: Kürtlerin özgürlüğünün iadesi için Suriye'deyiz

AKP'li cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki İstihdam Töreni'nde konuştu.

Erdoğan: Kürtlerin özgürlüğünün iadesi için Suriye'deyiz

AKP'li cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki İstihdam Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"122 bin engelli çocuğumuz için 826 lira maddi destek veriyoruz. Mazlumuna sahip çıkmayan devlet bizim gözümüzde devlet değildir.

Kendi ailesi ya da koruyucu aile yanında bakımı mümkün olmayan çocuklarımzıı kurumlarımıza alıyoruz. Kurumlarımızdaki çocuklarımızın sayısı 14 bindir.

İstikbalimizin teminatı olan çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sunmak için yeni projelerde çalışıyoruz. Mobil sosyal hizmet sistemlerini hayata geçirdik. Çocuklarımızın sorunlarına artık daha hızlı ve etkin bir şekilde müdahale edeceğiz. Sahipsiz kalmış her çocuğun anası da babası da devlettir.

Yoksulluk içinde kıvranan garipler ülkemizin geldiği refah seviyesini örnek almışlardır. Medeniyetleri ve kültürleri sürekli örselenenler milletimizin kendi özünü koruyarak kürsel düzeyde kendi kabiliyetini görerek rahatlamışlardır. Türkiye'nin 'Dünya dörtten büyüktür' itirazı uluslararası statüde ezilenlere övzgüven açılamıştır.

Suriye Kürtlerini PKK/PYD zulmüne terke tmeyeceğiz. Nitekim ülkemizde hayatlarını sürdüren yaklaşık 4 milyon Suriyeye baktığımzıda çeşitliliği rahatlıkla görebiliyoruz.

Şu anda biz Suriye'de niye varız? Arap kardeşlerimizin, Kürt kardeşlerimizin özgürlüğünü kendilerine iade için. Yoksa terör örgütlerinin değil. Onun için oradayız. Arapları DEAŞ'ın eline bırakmadığımız gibi Kürtleri PKK/PYD'nin eline terk etmeyeceğiz.

Etiketler
Kürt Recep Tayyip Erdoğan Suriye