Aday adayı Türkan Başyiğit Kubilay'ı andı

Cumhuriyet Halk Partisi Konak Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Türkan Başyiğit, Devrim Şehidi Kubilay'ı katledilmesinin 88. yılında andı.

Aday adayı Türkan Başyiğit Kubilay'ı andı

Cumhuriyet tarihçisi Akademisyen aday adayı Başyiğit, “Bir hızla geriliği boğarız karanlığın üzerine Kubilay olur doğarız" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Konak Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Türkan Başyiğit Devrim Şehidi Kubilay ve Arkadaşlarının Katledilişinin 88. Yılında bir mesaj yayınladı.

Başyiğit mesajında, Menemen'de şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın Cumhuriyet gençliğinin simgesi, Türkiye'nin özgür ve onurlu yaşama ülküsünün simgesi olduğunu belirtti. Cumhuriyet var oldukça Cumhuriyeti ve demokrasiyi savunmak için ayağa kalkacak Kubilay'ların eksik olmayacağını ifade eden Başyiğit şunları kaydetti:
"Cumhuriyete, özgürlüklerimize ve milli birliğimize kast eden düşmanlar hangi maskeyi takarsa taksın, karşılarında milyonlarca Kubilay bulacaktır. Hain saldırılarla vatandaşlarımıza kast eden terör örgütleri de Cumhuriyete saldıran karanlık zihniyet de Kubilay'ların yürekleri karşısında yıkılıp yok olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, 88 yıl önce Menemen'de şehit olan Kubilay'ı, bekçilerimiz Şevki ve Hasan beyleri rahmetle anıyorum, ülkemizin birlik ve bütünlüğü için hayatını gözünü kırpmadan veren bütün kahramanlarımıza şükranlarımı sunuyorum."