CHP, Taha için harekete geçti

Çorlu’daki tren faciasında yaşamını yitiren Bahar Koçman’ın ailesi 6 yaşındaki torunları Taha için devletin yardım eli uzatmasını bekliyor.

CHP, Taha için harekete geçti

ANIL VARLI - BİRGÜN/ CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun ziyaret ettiği Ali Koçman, 25 yaşındaki kızı Bahar Koçman’ın vefatından sonra yaptıkları ölüm aylığı başvurusunun eksik prim günü nedeniyle reddedildiğini söyledi.


Kaftancıoğlu’ndan konuyla ilgili yardım talebinde bulunan Koçman, “Kızım Bahar uzun yıllardır muhasebeci olarak çalışıyordu. Sigortalı olarak 821 gözüküyor çalışma günü. Geçen hafta SGK’ye gittim ölüm aylığı için. ‘En az 900 gün olmalı, bir şey yapamayız’ dediler. Bu çocuğun velayeti bende. Sağ oldukça biz bakacağız. Daha çok küçük. En azından onun masrafları için bu aylığı alalım istedik. 3-4 ay için bu maaşı alamıyoruz. Bu meselede bizim durumumuzda olanlar için belki bir şey yapar devlet. Kızım normal ölmedi. O kaza ihmalden, denetimsizlikten, sorumsuzluktan oldu. Elimiz kolumuz bağlı, sesimizi duyurun” dedi.

‘Kanun teklifi vereceğiz’
CHP’li Kaftancıoğlu da tren faciasında hayatlarını kaybeden yurttaşların özel durumu göz önünde bulundurularak bu tür sorunların giderilmesi için TBMM’de kanun teklifi verilmesini sağlayacağını söyledi.

Etiketler
Çorlu