Emin Çölaşan: Meral Hanım'a hiç yakışmadı

Sözcü yazarı Emin Çölaşan, bugünkü köşe yazısında emekli amirallerin bildirisini 'zevzeklik' olarak niteleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener için, "Meral Hanım'a hiç yakışmadı" dedi.

Emin Çölaşan: Meral Hanım'a hiç yakışmadı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, emekli 104 amiralin yayınladığı bildiriyi 'zevzeklik' olarak nitelemiş, "Sabah bir uyandık emekli amirallerin canı sıkılmış, bildiri yayınlamışlar. Kişisel fikirlerimi söylüyorum; bu bir zevzekliktir. Türkiye bu zevzekliklerden çok çekti" demişti.

Sözcü yazarı Emin Çölaşan, söz konusu açıklamayı bugünkü köşe yazısında değerlendirdi. Çölaşan, "Sanırım bildiriyi dikkatle okumamış, iktidardan salvo halinde gelen yoğun atışlardan etkilenmişti. Meral Hanım'a hiç yakışmadı" ifadelerini kullandı.

Çölaşan bildiri hakkında ise, "Dikkatle okuduğum o bildirinin bir darbe çağrışımı, darbeye davet, Türk Milleti'ni darbeyle tehdit, ya da muhtıra olduğunu hiç sanmıyorum. Türkiye'de bu yolu deneyecek kimse, hele FETÖ olayı sonrasında artık yoktur. Amaçları Montrö'den yola çıkıp o anlaşmayı savunmak, Türkiye için ne kadar önemli olduğunu vurgulamak ve Kanal İstanbul'u eleştirmek." yorumunu yaptı.

Çölaşan, yazısında şunları kaydetti:

Sevgili okurlarım, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener çoğumuzun takdirle izlediği bir siyasetçi… İyi siyaset yapıyor. İyi muhalefet yapıyor. Yeri ve zamanı geldiğinde taşı gediğine koyuyor.

Ancak amirallerin açıklaması sonrasında yaptığı gereksiz bir tanımlama doğrusunu isterseniz pek hoş olmadı ve yerine oturmadı. Açıklamayı “Zevzeklik” olarak niteledi.

Sanırım bildiriyi dikkatle okumamış, iktidardan salvo halinde gelen yoğun atışlardan etkilenmişti. Meral Hanım'a hiç yakışmadı.

Türkiye'nin Deniz Kuvvetleri eğer böyle dünya çapında güçlü bir konuma geldiyse, Mavi Vatan'da donanmamız dosta düşmana korku salıyorsa, bunda herhalde şimdi gözaltına alınan ve alınması beklenen o amirallerin de payı vardır. Onları “Darbeci” olarak nitelemeyi vicdanlara ve hukuka sığdırmak o kadar kolay mı?

Etiketler
Meral Akşener İYİ Parti Emin Çölaşan