Millet Bahçesi yapılmak istenen Validebağ Korusu için eylem

Validebağ Gönüllüleri, Üsküdar Belediyesi tarafından Millet Bahçesi yapılmak istenen koru için eylem yaptı.

Millet Bahçesi yapılmak istenen Validebağ Korusu için eylem

Üsküdar'daki 354 dönümlük alana yayılan 1. derece doğa sit alanı olan Validebağ Korusu'nun 261 bin metrekarelik bölümü geçtiğimiz yıl, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından 2 yıl "boyunca bakım ve düzenleme" yapmak üzere Üsküdar Belediyesi'ne tahsis edilmişti.

soL'da yer alan habere göre, İstanbul'un en önemli yeşil alanları arasında bulunan Validebağ Korusu'nun Millet Bahçesi'ne dönüştürülmesine karşı Validebağ Gönüllüleri bugün bir basın açıklaması düzenledi.

''KORU ÜZERİNDE BİR TAKIM EMELLERİ VAR''

Açıklamada Validebağ Gönüllüleri ''Üsküdar Belediyesi'nin koruya ilk göz koyması değil bu. 2006 yılından beri Üsküdar Belediyesi'nin koru üzerinde birtakım emelleri olduğunu biliyoruz. 2018 yılında da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı korunun millet bahçesi yapılmasına karar verdi. Projeyi İBB çizdi. Validebağ Gönüllüleri Derneği olarak onay işlemlerinin iptal edilmesi için açtığımız idari dava devam etmektedir'' dedi.

TALANA AÇILMAK İSTENİYOR

Üsküdar Belediyesi'nce yapılacağı açıklanan çalışmanın diğer "millet bahçesi projelerinden" çok farklı olmadığı belirten gönüllüler, alanın "500 araçlık otopark, festival alanı, açık hava sineması, yoga-pilates alanları, çocuk oyun alanları, yürüyüş-koşu-bisiklet parkurları, izci eğitim alanı, köpek gezdirme alanları" adı altında talana açıldığına dikkat çekti.

Etiketler
Üsküdar Belediyesi Üsküdar