Fatma Altınmakas davasında tecavüzcü tanık olarak dinlendi!

Fatma Altınmakas'ın aile içinde tecavüze uğramasının ardından evli olduğu Kazım Altınmakas tarafından öldürülmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Fatma Altınmakas davasında tecavüzcü tanık olarak dinlendi!

Fatma Altınmakas'ın Muş’un Malazgirt ilçesinde kayınbiraderi tarafından tecavüze uğramasının ardından evli olduğu Kazım Altınmakas tarafından 14 Temmuz 2020 günü katledilmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Dindar Karataş'ın Mezopotamya Ajansı'nda yer alan haberine göre, tecavüz faili Sinan Altınmakas duruşmada tanık sıfatıyla dinlendi. Tecavüz suçlamasını reddeden Altınmakas, “Abim bu cinayeti tek başına aldığı kararla işlemedi. Cezaevinde onun görüşüne gittiğimde birçok aile büyüğünden aldığı emirle eşini öldürdüğünü söyledi. Bunlar toplantı yapmışlar ve o şekilde bu karar alınmış” dedi.

Fatma Altınmakas'ın kardeşi ve aynı zamanda avukatı olan Mir Bedirhan Ayaz, ilk duruşmada yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

'SORUŞTURMA EKSİK YÜRÜTÜLDÜ'

İddia makamının "cinayet aile kararı doğrultusunda işlenmiş" ihtimalini daha önce dikkat almadığını belirten Av. Ayaz, bundan kaynaklı soruşturmanın eksik yapıldığı ve iddianamenin bu eksiklikler üzerine hazırlandığını ifade etti.

Cinayetin "tasarlayarak işlenen bir töre cinayeti" olarak kabul edilmesi gerektiğini vurgulayan Ayaz, "Soruşturma eksik yürütüldü" dedi. Duruşmadaki beyanların davada esası etkileyecek bir delil olduğuna dikkati çeken Ayaz, Sinan Altınmakas'ın isimlerini verdiği diğer aile üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını aktardı.

'MÜCADELEMİZ SÜRECEK'

Ülkede işlenen tüm kadın cinayetlerin politik olduğunu ve altında erkek egemen sisteminin yattığını hatırlatan Ayaz, kadın haklarını savunmak için her zaman erdemli bir duruş sergileyeceklerini dile getirdi.

Kardeşinin toplumsal bir cinayete kurban gittiğine vurgu yapan Ayaz, İstanbul Sözleşmesi gibi kadın kazanımlarına dönük yönelimlerle bu cinayetlerin arttığını belirtti. “Erkek hegemonyasına karşı dirençli ve dimdik mücadelemiz sürecektir" diyen Ayaz, kadınların yaşamlarına kast edenlere ve bunu güvence altına alan sözleşmelere karşı tüm adımlara karşı mücadele vereceklerini söyledi.

Etiketler
Tecavüz