Gaziantep'te işçilerin Kod 29 eylemleri sürüyor

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde işçilerin Kod 29 ile yapılan işten çıkarmalara karşı mücadelesi sürüyor.

Gaziantep'te işçilerin Kod 29 eylemleri sürüyor

Gaziantep 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde Güven Boya Polyester İplik Tesisi’nde Kod 29 gerekçesiyle çıkarılan işçilerin, eylemleri 18. gününde.

DİSK'e bağlı Tekstil İşçileri Sendikası üyesi 4 işçi, “Sendikal hakların tanınması, Kod 29'la alınan kararın kaldırılması ve işe geri dönmeyi” talep ediyor.

İŞÇİLER KARARLI

28 Ocak tarihinde işten çıkartılan 3 işçi, Murat Yörgüç, Selahattin Konur, Mikail Yaşar ve 2 Mart’ta işten çıkartılan Ahmet Ünal, her gün 09.00 ile 16.30 saatleri arasında fabrika önüne gelerek, eylemlerini sürdürüyor.

Fabrika yönetiminin taleplerine ilişkin bir adım atmadığını ifade eden işçiler, eylemlerini sürdürecekleri mesajını verdi.

İŞTEN ÇIKARMALARIN SEBEBİ SENDİKALAR FAALİYETLER

Asgari ücretle çalıştığı fabrikaya 3 yıl emek veren Ahmet Ünal, 2 Mart’ta Kod 29 ile işten çıkarıldı. İşten çıkarılmasının temelinde sendikal sebepler olduğuna işaret eden Ünal, “Benimde içinde olduğum 6 kişiyi Kod 29 gerekçesiyle işten çıkardılar. Beni çıkarmak için fırsat arıyorlardı. Anlamadığım bir makineye beni verdiler. Bende bunu kabul etmedim. Daha sonra da bu kod ile işten çıkarıldım. Talebimiz işe geri alınmak, Kod 29’un kaldırılması, işe iademiz ve sendikal haklarımızın tanınması. Haklarımız için son nefesimize kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Etiketler
Gaziantep