AKP'li belediye tarihi hanı AKP'ye kiraladı!

Manisa Kırkağaç'ta AKP'li belediye tarihi Kurşuncu Hanı'nı AKP'ye 525 liraya kiraladı.

AKP'li belediye tarihi hanı AKP'ye kiraladı!

Osmanlı'dan kalma Manisa Kırkağaç'taki Kurşuncu Hanı, AKP ilçe binası oldu.

CHP İlçe Başkanı Özcan Kaçar, belediyenin binayı AKP'ye peşkeş çektiğini belirterek, “İki katlı koca binaya 525 lira kira ödeyecekler” dedi.

Sözcü Gazetesi'nden Veli Toprak'ın haberine göre; Kırkağaç ilçesinde geçtiğimiz yıl iki tarihi bina restore edildi. AKP'li belediye restore edilen binayı kendi uhdesine kattı. Geçtiğimiz ay bir bina için ihaleyle kiralama yapıldı. Girişteki dükkan kasap olarak 1.500 liraya, pastane ise bin 300 liraya kiraya verildi. Üst kat ise turizm şirketine bin 100 liraya verildi. Bina toplamda 3 bin 900 liraya kiralandı.

AKP'YE UCUZA KİRALADILAR

İkinci bina ise AKP Kırkağaç ilçe başkanlığına verildi ve aylık kirası da 525 lira olarak belirlendi. CHP'li Özcan Kaçar, diğer tarihi binanın toplam 3 bin 900 lirayı kiralanırken, AKP'ye verilen binanın sadece 525 lira olmasını eleştirdi ve şunları söyledi:

“Arkadaki bina daha büyük olmasına rağmen, el altından kimseye duyurmadan, AKP'ye verildi. Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, ilk başkan seçildiğinde ‘AKP rozetimi bıraktım' diyordu. Belediye Başkanı Gedüz, bu binayı AKP'ye peşkeş çekmiştir. Buralar tarihi bina. Kütüphane olarak, gençlik merkezi olarak kullanılabilirdi.”

AKP'li belediye tarihi hanı AKP'ye kiraladı! - Resim : 1

Etiketler
Manisa