Kılıçdaroğlu'ndan koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren sağlık emekçilerinin ailelerine mektup

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun koronavirüs ile mücadelede yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının ailelerine yazdığı mektubu paylaştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun koronavirüs ile mücadelede yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının ailelerine yazdığı mektubu ve hatıralarına hazırlanan pulu paylaştı.

Kılıçdaroğlu’nun, Türk Tabipleri Birliği'nin verilerini baz alarak belirlenen ailelere gönderilen mektubu şöyle:

“Şehidimizin kıymetli ailesi… Koronavirüs salgını yaşamımızı değiştirdi, zor günlerden geçtik, örselendik. Sevdiklerimizi kaybettik, eksildik. Hiç ummadığımız bir anda yarım kaldık, yıkıldık. Mücadelemiz sadece hastalıkla değildi. Görünmez bu düşmana karşı verdiğimiz savaşta umudu yeniden yeşertebilmek de önemliydi. Sağlık çalışanlarımız bu kutsal mücadelede ‘önce insan’ bilinciyle en ön safta yer aldılar, yaşamı savundular. Bir insan yaşatmak, acısını azaltmak ve derdine derman olmak için seferber oldular. Kahraman evlatlarımız hiç düşünmeden bu onurlu görevi yerine getirdiler. Bir nefes sıhhat için kendi nefeslerinden vazgeçtiler. Şehidimizin emaneti annesi, babası, eşi, evladı, değerli kardeşlerim… Bu mücadelede siz sevdiklerinizi kaybettiniz, acınızın tarifi yok. Elbette tüm teselli sözcükleri içinizi yakan kor karşısında yetersiz kalıyor. Ancak kendinizi asla yalnız, çaresiz, unutulmuş hissetmeyin. Hz. Mevlana’nın da dediği gibi dost dosta ilaç olur.

Bu zor günlerde birlikte yol yürüyeceğiz, birlikte aşacağız. CHP’nin her üyesi bundan böyle sizin evladınızdır. Bu inançtan hareketle CHP olarak 14 Mart Tıp Bayramı’nda, kaybettiğimiz evlatlarımızın aziz hatıralarını yad etmek ve sağlık çalışanlarımızın destansı mücadelesini gelecek nesillere aktarmak için hatıra pulları hazırladık. Hazırlanan pullar, yaşam döngüsünü vurgulayan hayat ağacını ve fedakarlığı ifade etmektedir. Binlerce yıllık kadim kültürümüzün temelinde yer alan bu ağaç, evlatlarımızın bizlere miras bıraktığı ahlaklı ve erdemli yaşamla birlikte yeşermektedir, yeşerecektir.

Hayat ağacına can suyu veren iyiliği, emeği, dayanışmayı ve umudu yaşatmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Kaybettiklerimizin hatırası her zorluk karşısında bizleri doğruya ve aydınlığa yönlendirecek olan manevi rehberimizdir. Bu vesileyle bir can yaşatabilmenin sorumluluğu ile hareket eden ve bu uğurda hayatını feda eden bütün sağlık çalışanlarımızın anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhları şad olsun.”

Bazı aileleri bizzat ziyaret ederek mektubu elden teslim eden Gamze Akkuş İlgezdi’nin bugünkü konuşmasından öne çıkanlar ise şöyle:

Covid-19 salgınıyla mücadelenin ön safında yer alan tüm sağlık emekçilerimize şükran borçluyuz. Onlar günlerce evlerine gidemediler. Sevdiklerinden ayrı; evlat kokusuna, aile sıcaklığına hasret kaldılar. Tek amaçları vardı: Yaşam kurtarmak. Onlar bir canı daha yaşatabilmek, bir aileye umut olabilmek için hiç çekinmeden kendi canlarını ortaya koydular. Ne yapsak haklarını ödeyemeyiz. İyi ki varlar. Bu inançtan hareketle, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bu kutsal mücadelede hayatını kaybeden sağlık ordumuzun her bir neferi için ailelerine gönderilmek üzere bir mektup kaleme aldı. Biz de Halkla İlişkiler, Kültür ve Sağlıktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı olarak, kaybettiğimiz evlatlarımızın aziz hatırasını gelecek nesillere aktarmak için hatıra pulları hazırladık. Genel Başkanımızın mektubunda ifade ettiği üzere hazırlanan pullar, yaşam döngüsünü vurgulayan ‘hayat ağacını’ ve ‘fedakârlığı’ ifade etmektedir.

Binlerce yıllık kadim kültürümüzün temelinde yer alan bu ağaç evlatlarımızın bizlere miras bıraktığı ahlaklı ve erdemli yaşamla birlikte yeşermektedir. Bu pullarda bir nefes sıhhat olmak için canını ortaya koyan sağlık ordumuzun emeği vardır. Hayat ağacına can suyu veren iyiliği, emeği, dayanışmayı ve umudu yaşatmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Covid-19 süreci bize, herkesin temel sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkının, hepimizin sağlığının korunması açısından devlet için vazgeçilemez bir görev olduğunu gösterdi. Bu bakımdan siyaset kurumu vakit kaybetmeden sorumluluk almalıdır. Sağlık emekçilerimiz arasında ayrım yapılmaksızın ek ödemeleri ödenmeli, insan onuruna yaraşır bir ücret rejimine geçilmelidir.

Yaşamımızı emanet ettiğimiz değerli sağlık emekçilerimize söz veriyoruz. Çalışma koşullarınızı iyileştireceğiz. Çalışırken can güvenliği endişesi yaşamadığınız ve emeğinizin karşılığını aldığınız bir sağlık sistemini birlikte kuracağız. Vatandaşı koruyan, sağlık emekçilerini onurlandıran güçlü sosyal devleti birlikte inşa edeceğiz. Bu bizim öncelikli görevimizdir. Bu vesileyle bir nefes sıhhat için, kendi nefesinden vazgeçen sağlık emekçilerimizin hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Bir canı yaşatabilmenin sorumluluğuyla hareket eden, iyiliği, emeği, dayanışmayı ve umudu yaşatmaktan vazgeçmeyen bütün sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı’nı kutluyoruz.''

Etiketler
Kemal Kılıçdaroğlu Gamze Akkuş İlgezdi