AKP Diyarbakır İl Başkanı belli oldu

AKP Diyarbakır İl Başkanlığına eski Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e yakın bir isim olan Avukat M. Şerif Aydın atandı. Partili kaynaklar, kongreye 5 gün kala yapılan atamanın sürecin sağlıklı yürütülmediğine işaret ettiğini öne sürdü.

AKP Diyarbakır İl Başkanı belli oldu

24 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan Diyarbakır AKP İl Kongresi öncesi merak edilen başkan ataması gerçekleşti. Diyarbakır AKP İl Başkanlığı görevine Avukat M. Şerif Aydın’ın atandı.

Yapılan değerlendirmeler sonunda il başkanlığı için iş insanı ve avukat Abdulkadir Akboz, Avukat M. Şerif Aydın, Suna Kepoğlu, Kutbettin Arzu ve Vahit Güvensen isimleri öne çıktı.

Adayların AKP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ile görüşmelerinin ardından Avukat Şerif Aydın’ın ismi üzerinde mutabakat sağlandı.

AKP’ye yakın kaynaklar, kongreye beş gün kala İl Başkanı atanmasının, sürecin sağlıklı bir şekilde işlemediğine işaret ettiğini belirterek, açıklanan isimin de Diyarbakır gibi önemli bir kentte beklentilerin altında olduğunu belirttiler. (DUVAR)

Etiketler
Diyarbakır Aydın Kongre