Pervin Buldan'dan Süleyman Soylu'nun 'Misafir edecekler, bırakacaklar' iddiasına jet yanıt

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisine yönelttiği "Biraz misafir edecekler, sonra bırakacaklar" dediği iddiasını yalanladı.

Pervin Buldan'dan Süleyman Soylu'nun 'Misafir edecekler, bırakacaklar' iddiasına jet yanıt

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Genel Kurulu'nda 'Gara operasyonu' ile ilgili konuşmasında, alıkonulan bir askerle ilgili olarak Pervin Buldan'ın "Biraz misafir edecekler, sonra bırakacaklar" dediğini ileri sürmüştü.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Soylu'nun bu sözlerini yalanladı. Yazılı açıklama yapan Buldan, iddianın gerçek dışı olduğunu belirterek "Saptırma ve kara propaganda amaçlı" dedi.

Buldan, "Olayın doğrusu şöyle" diyerek şu ifadelere yer verdi:

AKP Milletvekili Öznur Çalık, Grup Başkanvekili olduğum dönemde beni aradı ve alıkonulan bir askerin annesinin kanser hastası olduğunu ve oğlundan haber almak istediğini aktardı. Müzakere ve çözüm sürecinin devam ettiği bir dönemdi.

Konuyla ilgili olarak eğer bir bilgiye ulaşılabilirse mutlaka paylaşacağımı kendisine ifade ettim. Alıkonulan askerin sadece sağlığının iyi olduğu yönünde bir bilgiye ulaşıldı ve Çalık’a “Sağlığı iyiymiş. Umarım en kısa zamanda bırakılır. Biz elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde bir paylaşımda bulundum.

Aramızda geçen diyalog bundan ibarettir. Bunun dışındaki iddialar asla doğru değildir.

Etiketler
HDP Pervin Buldan Süleyman Soylu