Çakıcı'nın ifadesi ortaya çıktı: Tehdit olarak değil...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden organize suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı’nın ifadesi ortaya çıktı.

Çakıcı'nın ifadesi ortaya çıktı: Tehdit olarak değil...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden organize suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı, "Artık birileri ne sayın devlet başkanımıza ne de sayın Bahçeli’ye Alaattin Çakıcı’yı neden koruyorsunuz diye, malum kişilerin gereksiz gündem yapmalarına gerek kalmamıştır.

Artık yargı bu dava ile ilgili soruşturmasını başlatmış” diyerek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade verdiğini öne sürmüştü.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Cumhuriyet'ten Bilal Çelik'in haberine göre; Alaattin Çakıcı'nın Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade verdiği ortaya çıktı. Çakıcı, verdiği ifadede Kılıçdaroğlu için kullandığı "dürzü" ifadesini aslında "İsmailiye mezhebinin bir alt kolu" anlamında kullandığını iddia etti. Çakıcı ifadesinde, "Dürzü kelimesinin anlamı, İsmailiye mezhebinin bir alt kolu olan, Cebel dağında yaşayan, Halep bölgesinde yaşayan İslamiyet'in farklı bir kolu olan, yani sosyal hayattaki inanıştaki genişlik kavramıdır dürzü. Evet doğrudur, halk dilinde dürzüyü farklı anlama çekebiliyorlar" şeklinde konuştu.

"'SERT ODUN' ANLAMINDA KULLANDIM"

"Bakla kazığıyla seni tanıştıracağım" şeklindeki tehdidini savunan Alaattin Çakıcı bu kez şu ifadeleri kullandı:

“Tehdit değil, ikaz mahiyetiyle, 'Bu hakaretlerine devam edersen seni bakla odunuyla tanıştıracağım' cümlesini kullandım. Ama amacım, 'seni devlete şikayet ederim.' Devletin yasalarıyla karşılaştırmaktır. Yani çok sert odun cümlesini kullandım. Adalet anlamında kullandım. Sert odun kırılmaz. Bu anlamda söyledim.”

"AĞIR BİR CEZA ALMASINI SAĞLAYACAĞIZ"

CHP'nin ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Çakıcı'nın ifade vermesine yönelik açıklamalarını Cumhuriyet'e değerlendirdi. Çelik, Alaattin Çakıcı'nın savcılığa verdiği ifadede "geri adım" attığını ifade etti. Çakıcı, Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği ifadede tehdit ve "balta kazığı" gibi söylemlerini "devlet hesap sorar" anlamında kullandığını öne sürdü.

Çakıcı'nın Bodrum Başsavcılığı'na ifade verdiğini belirten Celal Çelik, "Onun iddiaları bizi bağlamaz. Kesin ve ağır bir ceza almasını sağlayacağız" dedi.

Etiketler
Alaattin Çakıcı Kemal Kılıçdaroğlu Suç örgütü Tehdit