3 günde 18 sağlık çalışanı koronavirüsten hayatını kaybetti! 10 kat fazla yakalanıyorlar

Dünya genelinde Covid-19 meslek hastalığı kabul edilirken Türkiye'de bu konuda çalışma yapılmaması tepki çekiyor.

3 günde 18 sağlık çalışanı koronavirüsten hayatını kaybetti! 10 kat fazla yakalanıyorlar

Koronavirüs pandemisinde hemen her gün bir ya da birden fazla sağlıkçının ölümü gündeme geliyor.

Salgının başından bu yana koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren hekim sayısı 100’ü aştı, sağlık çalışanı sayısı toplamda 263’e ulaştı.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Sibel Bahçetepe'nin haberine göre; Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamalara göre Covid-19’dan enfekte olan sağlık çalışanı sayısı 120 bini aşmış durumda.

Dün de Denizli’de işyeri hekimi Dr. Cesur Ayaslan ve diş hekimi Dt. Mustafa Kütahneci, Sakarya’da eczacı Kamer Oktayoğlu ve İstanbul’da diş hekimi Güray Bozkurt koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Böylece son 3 günde yaşamını yitiren sağlıkçı sayısı 18’e yükseldi.

Sağlıkçıların toplumun diğer kesimlerine göre 10 kat daha fazla virüse yakalandığına dikkat çeken Türk Toraks Derneği’nden yapılan açıklamada dünya genelinde 130’a yakın ülkede Covid-19’un meslek hastalığı olarak kabul edildiğine dikkat çekildi.

Açıklamada “Sağlık çalışanları ve riskli meslek grupları için diğer birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de Covid-19 hastalığı meslek hastalığı olarak tanımlanmalı; SGK ve Sağlık Bakanlığı’nın uygulanması gereken prosedür netleştirilmeli ve hızlandırılmalıdır” denildi.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Türkiye