Pekdaş: Önceliğimiz hemşehrilerimizin mutluluğu

Her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelerek, onların taleplerini dinleyen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, bu kez belediyenin Ziya-Zişan Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’nden üyeleri makamında ağırladı.

Pekdaş: Önceliğimiz hemşehrilerimizin mutluluğu

Konak Belediyesi Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü’ne bağlı hizmet veren merkezdeki kurslardan faydalanan üyeler kendilerine sağlanan imkanlardan dolayı Başkan Pekdaş’a teşekkür etti. Basmane’deki başkanlık binasında gerçekleşen ziyarete kurs eğitmenlerinin yanı sıra Konak Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Alper Demir de katıldı.

EMEKLİLİK SONRASI YENİ UĞRAŞ

Sohbet havasında geçen buluşmada Konak Belediyesi ile Konak İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde verilen kursların üyelere sağladığı faydalar da konuşuldu. 55 yaş üstü toplam 780 üyenin hizmet aldığı merkezin adeta bir buluşma noktası haline geldiğini vurgulayan üyeler emeklilik sonrası katıldıkları kursların kendilerine çok iyi geldiğini söyledi.

Ev dışına çıkarak sosyalleştiklerini, katıldıkları derslerin de çok eğlenceli geçtiğini dile getirdi. Kurslara ilginin yoğun olduğunu vurgulayan eğitmenler de bazı üyelerin eşleriyle birlikte kursa geldiğinin altını çizdi. Kurslara gelenlerin hem yeni yetenekler kazandığı kimi üyenin de var olan yeteneğini görünür hale getirdiği dile getirildi. Ahşap boyamadan seramiğe, kaatı sanatından ebruya, resimden mozaiğe, takı tasarımından pastacılık kursuna kadar pek çok alanda eğitimin verildiği merkezin yoğun istek üzerine yaz aylarında da açık olduğu belirtildi.

SEMT MERKEZİ İLGİ GÖRÜYOR

Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Pekdaş da kadın ve çocuklara yönelik kursların verildiği merkezlerin sayısını artırmak için çalıştıklarını söyledi. Pekdaş, “Ben kamucu bir belediye başkanıyım. Kamusal mekan ne kadar çok olursa belediye o kadar çok iş yapar. Belediyelerin rutin işlerinin yanı sıra sosyal alanlarda verdiği hizmetler de ihtiyaç haline geldi. Bu hizmetler için yer arıyoruz ki yeni merkezler açalım. Belediyelerin de öncelikleri olmalı. Bizim önceliğimiz hemşehrilerimizin mutlu olmasını sağlamaktır. Beklentilerimiz çok yüksek. Az bütçeyle ne kadar iş çıkarırsak o kadar iyi. Çünkü hemşerilerimizin mutluluğu bize iyi geliyor” dedi.

ÜÇ MERKEZDE YÜZME KURSU

Bu yıl öğrenciler için toplam 13 merkezde yaz okulu açtıklarını dile getiren Pekdaş, ilkini geçen yıl açtıkları ücretsiz yüzme kurslarının da bu yıl üç ayrı noktada verildiğini söyledi.

Gültepe 26 Ağustos Mahallesi'nde Levent Spor Tesisi’nin yanı sıra Güneşli Mahallesi'nde Güneşli Spor Tesisi ve Eşrefpaşa'da Zafertepe Spor Tesisi’nde kurulan prefabrik havuzlardaki kursların büyük ilgi gördüğünü belirten Başkan Pekdaş, yeni hedeflerinin Halilrıfat’ta bir gençlik merkezi olduğunu dile getirdi. Ziyaretin sonunda eşiyle birlikte Ebru sanatı kursuna gelen 73 yaşındaki Emin Dayıcık, Başkan Pekdaş’a kursiyerlerin Ebru üzerine çini mürekkeple yaptığı ve üzerinde Atatürk’ün Kocatepe’de verdiği pozun bulunduğu tabloyu hediye etti.

Etiketler
Sema Pekdaş