Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi: Küçükçekmece Türk bayrağıyla bizden sonra tanıştı

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, "Biz geldikten sonra Küçükçekmece’ye Türk bayrağı asıldı. Kimse bizim bayrağımıza, vatanımıza bağlılığımızı sorgulayamaz." ifadelerini kullandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, Küçükçekmece'de yer alan bir çocuk parkında terör örgütünün sembollerini andıran yer döşemeleriyle ilgili soruşturma başlatmıştı.

Soruşturmaya ilişkin Halk TV’ye konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, ilgili kişi olarak Park ve Bahçeler Müdürü’nün soruşturmaya dahil edildiğini söyledi.

Çebi şunları söyledi:

"Soruşturmaya konu edilen park 3 aydır açık. Küçükçekmece Belediyesi’nin şeffaflığına, hizmetlerine söyleyecek bir şey bulamayanlar siyasal olarak bula bula bunu buldu. Siyaseten özellikle kaşınıyor. Park ve Bahçeler Müdürümüz, bunu söylemeyi ayıp sayarım ama kendisi Rizeli ve AKP döneminde de müdürdü. Ve ben çalışmaya devam ettim kendisiyle. Temiz bir arkadaşımızdır. Semboller üzerinden giderek, insanları suçlamak bu kadar kolay mı? "

“Küçükçekmece Türk bayrağıyla bizden sonra tanıştı”

"Renklerin bir araya gelmesini mi yasaklayacağız? PKK’nın renklerinde var diye hayatımızdan sarı-kırmızı-yeşil rengini mi çıkaracağız? Neymiş deniz dalgası yapılmış, yıldızın gölgesi düşmüş... Türk bayrağında da yıldız var. Biz geldikten sonra Küçükçekmece’ye Türk bayrağı asıldı. Kimse bizim bayrağımıza, vatanımıza bağlılığımızı sorgulayamaz.

Bu kavramlar siyasete malzeme yapılamaz, yapılmamalı. Öküz altında buzağı aranıyor. Renkleri hayatımızdan mı çıkaracağız, yıldızı hayatımızdan mı çıkaracağız? Buradan bir şey çıkartamazlar. 1,5 yılda Küçükçekmece’de Cumhuriyet Bayramı nasıl kutlanmış, 10 Kasım’da Atatürk nasıl anılmış, 23 Nisan nasıl kutlanmış Küçükçekmece’de yaşayan herkes biliyor.

Biz geldikten sonra belediye binasına dev Atatürk posteri ve Türk bayrağı asmışız ve hiç indirmemişiz. Türk bayrağıyla ben göreve geldikten sonra tanıştı, Küçükçekmece."

Etiketler
Küçükçekmece