Berat Albayrak'ın istifasıyla ilgili Trabzon'dan bomba iddia

Berat Albayrak'ın istifası ile ilgili belirsizlik sürerken, Albayrak'ın memleketi Trabzon'un yerel haber sitesi olan 61saat.com'daki haberde dikkat çeken kulis bilgileri yer aldı.

Berat Albayrak'ın istifasıyla ilgili Trabzon'dan bomba iddia

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın, Instagram hesabından, Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa ettiğini duyurmasının ardından başkentte hareketli saatler yaşanmaya devam ediyor.

İstifanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilip edilmeyeceği ve ekonomi yönetimi ile ilgili yeni adımlar atılacağına dair kulisler adeta yağmur gibi yağıyor.

Albayrak'ın memleketi Trabzon'un yerel haber sitelerinden biri olan 61saat.com'da da dikkat çeken kulis bilgilerinin olduğu bir haber yer aldı.

Haberde, Ağbal'ın Merkez Bankası Başkanlığı görevi sonrası Albayrak’tan habersiz Cumhurbaşkanı’na Beştepe’de önemli brifingler verdiği ve zaman zaman söylenenlerle ilgili Bakan Albayrak’a telefonla bilgi sorulduğu ve bunun üzerine Albayrak Ağbal’ın orada olduğunu öğrenince Beştepe’ye geliyor, Ağbal ile ayaküstü bir takım tartışmalar yaşandığı iddia edildi.

Haberde, Albayrak'ın babası Sadık Albayrak'ın istifayı onayladığı öne sürülürken, Albayrak'a ilk destek mesajını atanların AKP Trabzon İl Başkanı ve AKP Trabzon Milletvekilleri olduğunu öne sürüldü.

İŞTE BERAT ALBAYRAK NEDEN İSTİFA ETTİ BAŞLIKLI O HABER

Önce ülkemize sonra şehrimize sağladığı önemli katkıları yadsınamaz. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bazı şeyler kötü gitse de, ülkede en azından İş dünyasının dilinden anlayan bir yönetim tarzı ile 3 yıldır Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini yürüten hemşehrimiz Berat Albayrak’ın duygusal ve ani bir şekilde aldığı istifa kararı gerçekten üzüntü verici.

Metni kendinin yazdığını, Instagram’ı yoruma kapatabildiği için oradan paylaştığını, Twiter’den bu paylaşımı yapıp gereksiz yorumlarla ilgilenmek yerine komple tweet hesabını kapatma yolunu seçtiğini duyuralım.

İstifa doğru mu, hesabı mı çalındı şeklinde söylemler dün gecede kaldı. Zaten bir devlet bakanının çalınan sosyal medya hesabının geri alınması maksimum yarım saattir. Öyle ortada çalma etme hackleme gibi bir durum söz konusu değildir.

Ortada açık ve net bir istifa söz konusu. Sebebine gelince, tabi ki Naci Ağbal’ın Merkez Bankası Başkanlığına atanması sonrası gelişen süreç. Yoksa durduk yere Albayrak neden istifa etsin.

İddialara göre Ağbal Merkez Bankası Başkanlığı görevi sonrası Albayrak’tan habersiz Cumhurbaşkanı’na Beştepe’de önemli brifingler veriyor. Zaman zaman söylenenlerle ilgili Bakan Albayrak’a telefonla bilgi soruluyor.

Bunun üzerine Albayrak Ağbal’ın orada olduğunu öğrenince Beştepe’ye geliyor, Ağbal ile ayaküstü bir takım tartışmalar yaşanıyor.

Meselenin duyulan konuşulan yorumlanan tarafı bu. Bunun haricinde bilinen bir şey yok. Bu iddia doğru mu yalan mı bilinmiyor ama bunun haricinde de bir şey konuşulmuyor. Yüzde yüz gerçekleri öğrenmek bu ortamda biraz zor ama duyumlar bu şekilde.

Ne olursanız olun, size verilen makam, mevki görev siz görevdeyken sizin haberiniz olmadan sorgulanmaya, eleştirilmeye, açığı aranmaya çalışıldığı taktirde ister istemez ‘Biz burada ne iş yapıyoruz, birde bizi dinleyin’ der bir reaksiyon gösterirsiniz.

Albayrak istifasında haklı mı? Yukarıdaki iddialar doğrulandığında kesin bir gerekçe ortaya atıldığında bunu değerlendireceğiz, fakat yöntemi, biçimi T.C’nin ekonomisinin başındaki bir ismin İnstagram üzerinden verdiği bir mesajla ülke ekonomisine yansımaları hesap edilmeden yaptığı paylaşım çok tartışılacağa benziyor.

İstifa kabul edilir mi bilinmez. Sonuçta Albayrak, Erdoğan ailesinin bir ferdi. Bir aile toplantısı da olacaktır fakat şunu belirtelim. Baba Sadık Albayrak da bu istifayı onaylamış diye bir duyum aldık. Eğer durum böyle ise bir geri dönüş zor gibi olur.

KİMLER ALBAYRAK SINAVINI GEÇEMEDİ?

Maalesef dün akşam ülke tarihine kazınacak istenmeyen istifa olayı Trabzon özelinde de deprem etkisi yarattı. Herkes şok oldu, Trabzon’da Albayrak’a ilk destek mesajını atan Trabzon İl Başkanı Haydar Revi oldu, ardından milletvekilleri, yöneticiler, Belediye başkanları. Herkes birbirini arıyor bilgi istiyordu, olay doğru mu değil mi bunu sorguluyordu.

Türkiye’nin yaygın medyası Albayrak’ın istifasını haber bile yapamadı. En özgür dediğimiz milyonların gözünü diktiği ulusal haber kanalları 3-4 saat sonra konuya alakadar oldu. Bazıları hiç yokmuş gibi davranarak kendi hanelerine kocaman bir 0 yazdırdılar. Neyse ki 61saat.com olarak biz olayı anında Ankara kaynaklarından teyit ederek istifanın doğru olduğunu tüm dünyaya duyuranı yayın organlarından bir tanesi olduk.

Milyonlarca vatandaş istifanın doğruluğunu 61saat.com ve birkaç haber sitesi ile muhalif kanaldan öğrendi. Yaygın medyanın koca koca yazarları, halkın en güvendiği haber kanalları sus pus oldu, korkularından 3 saat istifadan söz etmeyerek Genel medyanın içinde bulunduğu utanç verici durumu bir kez daha gözler önüne serdiler.

Yazık günah, ayıp. Medya ne günlere geldi. Bir taraftan da birileri hani şu sürekli ‘Albayrak’çılar, Soylucular’ çekişmesinden nemalananlar yine ‘Soylu gibi Albayrak’da dönecek, Soylu gibi Albayrak’da şunu yapmak istedi, Soylu öyle Albayrak böyle deyip videolarını paylaşıp saçma sapan şeyler yazdılar’.

Çünkü olayı speküle etmeye, Soylu ile Albayrak’ı istifada da yarıştırmaya çalıştılar. Zaten onların amacı ülkenin bu iki değeri üzerinden memlekete zarar vermek. Başka gayeleri yok. Öylesine aşağılık paylaşımlar yapıldı ki dün gece, bu işe lanet olsun dedirtecek cinstendi.

İki istifanın arasında dağlar kadar fark olduğunu görmediler. Aklı selim birkaç TV programcısı ‘İki olayın birbirinden çok farklı olduğunu’ ifade ederek konunun gündeme böyle gelmesinin çok yanlış olduğunu ifade ettiler.

Biz de aynen katılıyoruz, istifa etseler de, göreve devam etseler de, bu şehrin yetiştirdiği değerlere her zaman her şartta her fırsattı sahip çıkmalı, kol kanat germeliyiz, ülkeye ihanet söz konusu olmadığı müddetçe. Bundan sonda ne olacak Cumhurbaşkanı İstifayı kabul edecek mi? Bekleyip göreceğiz. Ama Albayrak’ın istifada kararlı olduğunu bir kez daha belirtelim.

Etiketler
Berat Albayrak istifa Trabzon Berat Albayrak Kulis