İzmir'de o belediyede sendikasız işçi kalmadı

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin sözünü tuttu, Menemen Belediyesi içerisinde tek bir sendikasız işçi dahi bırakmadı

İzmir'de o belediyede sendikasız işçi kalmadı

9 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde tek bir taşeron işçi dahi çalıştırmayan İzmir'in kıdemli Belediye Başkanlarından Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, "Ailem" dediği Menemen Belediyesi emekçilerinin yüzünü güldürdü. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlama töreninde yaptığı konuşmada, Belediye Ailesi'ne son dönemde katılan emekçilere sendika müjdesi veren Başkan Tahir Şahin sözünü tuttu. 20 Haziran tarihi itibariyle 305 işçi daha sendikalı oldu.

"ÖRGÜTLÜ MÜCADELENİN ÖNCELİĞİ SENDİKALILAŞMADIR"

Belediye İş Sendikası'na üyelik başvurusunda bulunan işçilerle Belediye Düğün Salonu'nda bir araya gelen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde söz vermiş, 'herkes sendikalı olacak' demiştik. Ramazan Ayı süresince düzenlediğimiz sokak iftarları, Ramazan Bayramı derken nasip bugüneymiş. Bugün itibariyle 305 arkadaşımız sendikalı olmuş. Örgütlü mücadelenin örneği sendikalaşmaktır. Belediye'de çalışan mesai arkadaşlarım içerisindeki çay dağıtan hizmetli kardeşimden, birim amirine kadar hepsi benim için aynıdır. Emeğinizle çalışıyorsunuz. Benim sizden tek isteğim; işinize, aşınıza, ekmeğinize sahip çıkmanızdır. Hep birlikte sahip çıkacağız ki; bir daha hep birlikte burada olacak, işimize devam edeceğiz" dedi.

İzmir'de o belediyede sendikasız işçi kalmadı - Resim : 1

"ŞİMDİDEN MUHARREM İNCE HAYIRLI OLSUN"

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Şahin, "Benim gönlüm, hepinizin Muharrem İnce'ye ve CHP'ye oy atmanızdan yana. Ama karar sizin, hiçbir zaman baskı yapmam. Muharrem İnce Cumhurbaşkanı olacak ki; hepimiz çok daha güzel günler göreceğiz. Çok yakinen tanıyorum, inanılmaz bir Cumhurbaşkanlığı yapacağına inandığım için Muharrem İnce diyorum. Muharrem İnce, Avrupalı Başkanları sollayacak, Çankaya'dan çıkacak berbere yalnız gidecek. Bu ülkede çok önemli bir şekilde düşünce devrimi gerçekleştireceğine inandığım için Muharrem İnce diyorum. Bizim gibi olduğu için, halktan biri olduğu için Muharrem İnce diyorum. İnşallah 24 Haziran'da olmadı 8 Temmuz'da Muharrem İnceyi Cumhurbaşkanı olarak göreceğiz. Şimdiden Muharrem İnce hayırlı olsun" diye konuştu.

"HEDEFİMİZ YARIDAN BİR FAZLASI"

Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı olması ve Millet İttifakı'nın TBMM'de çoğunluğu sağlaması durumunda 4. döneminin son 9 ayını çok daha rahat geçireceğini ifade eden Başkan Tahir Şahin, yerel seçimlerde ise en az %51 ile seçilmeyi hedeflediğini açıklayarak; "Hiçbir şüphem yok 2019'daki Belediye Başkanlığı seçimlerinden. Allah'ın izniyle 20 bin fark atıp geçeceğiz. Zaten o farkı görmezsem biz başarısız olduk deriz. 23 yada 24 Meclis Üyesi çıkaramazsak, hepimiz kendimizi sorgulamak zorundayız. %46,7 ile seçildik son seçimde, eğer %46'ya düşerse bu işi hep birlikte bırakalım. Bizim hedefimiz %51 olmalı. Yarıdan bir fazlasını her zaman Menemen Belediye Ailesi ve Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin almalı, almak zorundayız" dedi.

"ZOR BİR KARAR"

Konuşmasına "Sevgili yol arkadaşlarım" sözleriyle başlayan Belediye İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şube Başkanı Burçin Şahin ise sendikaya yeni üye olan işçilere şöyle seslendi; "Bu gün hepinizin üyeliklerini yaptık. Hayırlı olsun. Aramıza yeniden hoş geldiniz diyorum. Menemen Belediye Ailesi'nin olduğu gibi, Belediye İş Ailesi'nin de üyelerisiniz. Her ailenin bir büyüğü, babası vardır. Bizim ailemizin büyüğü ve babası da sevgili Belediye Başkanımız."

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin yaşanacağı şu günlerde 305 kişi gibi büyük bir topluluğu sendikalı yapmanın zor bir karar olduğunu söyleyen Burçin Şahin konuşmasına şöyle devam etti; "Emek en yüce değerdir' diyen Belediye Başkanımız, sizler için taşın altına elini yeniden koydu. Siz artık sendikamızın üyesisiniz. Menemen Belediye Ailesi ve Belediye İş Ailesi her zaman arkanızda olacak."

"5 AY BEKLEMEYECEKLER"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yetki için başvurulacağını ve 4-5 aylık bu sürecin ardından sözleşme yetkisini aldıktan sonra görüşmelere başlayacaklarını açıklayan Burçin Şahin, "Yılbaşı gibi sözleşmeniz sonlanabilir yada yeni açılmış olabilir. Ancak Belediye Başkanımızın bu 5 aylık süreçte sizi bekletmeyerek, sendikalı olduğunuzu anlayacağınız küçük de olsa bir şey gerçekleştireceğini düşünüyorum" diye konuştu.

200'ER LİRA ZAM YAPILDI

Bu sözler üzerine Belediye Başkanı Tahir Şahin sendikaya yeni üye olan işçilere şu müjdeyi verdi; "Mevzuat gereği sendikal haklardan bugün itibariyle faydalanamıyorsunuz. Yetki gelene, sözleşmeler yapılana kadar hepinizin maaşlarına 200'er TL zam hayırlı uğurlu olsun. Birlikteliğimiz her zaman daim olsun."

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve Belediye İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şube Başkanı Burçin Şahin'in, sendikaya yeni üye olan işçilerle hatıra fotoğrafı çekilmesiyle toplantı sona erdi.

Etiketler
İzmir Sendika Tahir Şahin