Çankaya'da doğa temelli çözümler geliyor

Çankaya Belediyesi, çevre, iklim ve enerji alanındaki çalışmalarına Doğa Temelli Çözümler Projesini de ekledi.

Çankaya'da doğa temelli çözümler geliyor

4 yıl sürecek projeyle, kentsel planlamada sürdürülebilir çözümler üretmek, doğayı temel alan çözümler için farkındalık yaratmak amaçlanıyor.

Çankaya Belediyesi Yağmur Hasadı Projesi, Başkanlar Sözleşmesi, Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı gibi iklim ve enerji alanındaki çalışmalarına Doğa Temelli Çözümler Projesini de ekledi.

Projenin 26 ortağından biri olarak Brüksel’deki toplantıya Çankaya Belediyesi ile beraber katılan Milano, Szeged, Alcala de Henares gibi toplam 4 Avrupa belediyesinin pilot çalışmaları üzerinden platform oluşturuldu. Çankaya Belediyesi analizlerin yapılabilmesi için verilerin sağlanması amacıyla uygulamalar yaparak projeye katkı sağlayacak.

SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇÖZÜMLER ÜRETİLECEK

4 yıl sürecek projeyle, iyi yönetim, finansman modelleri ve etki değerlendirme araçlarıyla sürdürülebilir çözümler üretmek amaçlanıyor. Yerel uygulamalar boyutunda çözümler sunan proje, pilot bölgelerde birlikte tasarlanan, desteklenen ve geliştirilen bir kentsel planlama modelini öngörüyor.

Doğayı temel alan çözümler için farkındalık yaratmanın da hedeflendiği proje kapsamında çevresel, sosyo-ekonomik, finansal analizler ve projeksiyonlar ortaya konuyor.

Etiketler
Çankaya