Adana Kozan'da, aynı bölgede orman yangını

Adana'nın Kozan ilçesindeki ormanlık alanda, 15 günde 3- 5 gün arayla çıkan yangın, tekrar alevlendi. Yangının söndürülmesi için itfaiye ekipleri çalışma başlattı.

Adana Kozan'da, aynı bölgede orman yangını

Adana'da Kozan'ın Kuyubeli köyüne bağlı İbolu Mahallesi'ndeki ormanlık alanda, öğle saatlerinde yangın çıktı.

İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederken, köylüler de aynı bölgede son 15 gün içinde 3- 5 gün arayla yangın çıktığını söyledi.

Yangın, itfaiye ekiplerinin 1 saatlik müdahalesiyle kontrol altına alındı; ancak kısa sürede bölgeden yeniden alevler yükselmeye başladı. Yangının söndürülmesi için itfaiye ekipleri çalışma başlattı.

HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Adana'nın Kozan ilçesi İbolu Mahallesi'ndeki kızılçam ormanında çıkan yangında 45 arazöz, 10 ilk müdahale aracı, 10 su tankı, 4 yangın söndürme helikopteri, 1 uçak, dozer ve greyder ile 175 orman işçisinin söndürme çalışmaları devam ediyor. 10 hektarlık ormanlık alanda devam eden söndürme çalışmaları dronla görüntülendi.

KONTROL ALTINA ALINDI

Mersin, Osmaniye, Adana merkez ve Kozan ilçesindeki ekiplerin görev aldığı 3 saatlik çalışmada, yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı. Ekipler, bir taraftan soğutma çalışmalarını sürdürürken diğer taraftan alevlerin yeniden yükselmemesi için bölgede çalışmalar devam ediyor.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Adana'nın Kozan ilçesi İbolu Mahallesi'ndeki kızılçam ormanında çıkan, havadan ve karadan yapılan müdahale ile kontrol altına alınan ve ilk belirmelere göre yaklaşık 10 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü yangınla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Kundaklama iddiasıyla jandarma tarafından gözaltına alınan isimleri öğrenilemeyen 3 kişinin Kozan İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgusu sürüyor.

Etiketler
Orman yangınları Adana