Dikili Belediyesi'nden çocuklara bayram hediyesi

Dikili Belediyesi kent tarihi için önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. Belediyenin öz kaynakları ile temeli atılan projenin kısa zamanda tamamlanmasıyla ilçe, yılların özlemi olan Çocuk Gündüz Bakımevi’ne kavuşacak.

Dikili Belediyesi'nden çocuklara bayram hediyesi

Eğitimde laik, bilimsel değerlere ve fırsat eşitliğine büyük önem veren Dikili Belediyesi Salimbey Mahallesi’nde Çocuk Gündüz Bakımevi’nin temelini attı. Dikili Belediyesi’nin öz kaynakları ile start verilen projenin tamamlanmasıyla kentte yaşayan 0-6 yaş grubundaki çocuklar Atatürk ilkeleri ışığında çağdaş, donanımlı, güvenli ve sağlıklı koşullarda geleceğe hazırlanacak.

Dikili Belediyesi’nin Öz Kaynakları İle Yapılacak

İzmir’in gözde turizm merkezi Dikili’de, Dikili Belediyesi’nin öz kaynakları ile gerçekleştirdiği yatırım hamleleri kent tarihinin ilkleri olmaları özelliğiyle rekora koşuyor. Son olarak temeli atılan Çocuk Gündüz Bakımevi Projesi, Dikili’nin her geçen gün değişen çehresine pozitif değer katacak. Dikili kent tarihinde bir ilk olma özelliğini taşıyarak Dikili Belediyesi’nin öz kaynakları ile yapılacak olan Çocuk Gündüz Bakım Evi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Salimbey Mahallesi 108 Sokak 744 Ada 4 Parselde yer alacak olan Gündüz Bakım Evi'nin temel atma törenine Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol, Meclis Üyesi Sunay Yarar, belediye bürokratları ve vatandaşlar katıldı. Temele ilk beton Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol ve Meclis Üyesi Sunay Yarar’ın pompa butonuna birlikte basmasıyla atıldı.

Devamı Gelecek

Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Mustafa Tosun " Bizler Atatürk'ün izinden giden Cumhuriyet sevdalıları olarak gençlerimizi ve çocuklarımızı yarınların umutları olarak görüyoruz. Bundan dolayı onların eğitimini daha çağdaş, daha donanımlı koşullarda almalarını önemsiyoruz. Bugün de burada çocuklarımızın aydınlık geleceği için çok önemli bir yatırım olan Çocuk Gündüz Bakım Evi'nin temelini atıyoruz. Daha önce kendi öz kaynaklarımızla Gençlik Merkezi ve Çocuk Bilim Evimizi yaptığımız gibi bugün de bu projeye başladık ve çok kısa zamanda tamamlayıp halkımızın ve çocuklarımızın hizmetine sunacağız. Yine kısa zaman içerisinde aynı merkezden Çandarlı bölgemize de kazandıracağız. Bu merkezde çocuklarımız mutlu bir şekilde hem oynayarak hem de eğitilerek, yarınlara umut olan bireyler olarak yetişecektir" dedi.

Önemli Bir Yatırım Daha Gerçekleşiyor

4,5 yıllık görev süresinde onlarca projeyi Dikili’yle, Dikili halkıyla buluşturduklarına dikkat çeken Başkan Tosun, “Halkımızın yaşamına dokunan, renk katan, değer sunan ve toplumsal yaşamlarında kenetlenme olanağı sunan projelerle yüz güldürmeye devam ediyoruz. Bugün temelini attığımız merkezimizin hizmete başlamasıyla 0-24 aylık çocuklarımız ile 25-66 aylık çocuklarımıza geçici bakım hizmeti sunacağız. Sunduğumuz bu hizmetle artık Dikilimizde yaşayan çocuk sahibi aileler çocuklarını güvenle teslim edeceği bir merkeze kavuşacak. Yine bu merkezde minik yavrularımız uzman eğiticiler refakatinde hem çağdaş eğitim alacaklar, hem de sevgiyle örülen mutlu bir zaman geçirecekler. Tabi bu güzel tesis aynı zamanda annelerimizin yaşamlarına dokunacak ve annelere ihtiyaçlarını giderecek olanaklar sunacaktır” diye konuştu.

Temeli Atılan Gündüz Bakım Evi Projesi’nde Neler Var?

689 metrekarelik toplam inşaat alanına sahip merkez otoparkları, kolaylık tesisleri, spor alanları ile birlikte 4 sınıftan oluşuyor, 52 öğrenci kapasitesine sahip. 4 sınıftan 2’si 20 kişi kapasiteli 0-24 aylık çocuklar için, diğer 2 tanesi ise 32 kişi kapasiteli 25-66 aylık çocuklara hizmet verecek şekilde planlanmıştır. Arka bahçede çeşitli oyun gruplarının yer aldığı 103 metrekarelik oyun alanıyla birlikte, projede 250 metrekare yeşil alan, 30 metre kare hobi bahçesi bulunmaktadır.

Etiketler
Dikili Belediyesi