Tanrıkulu'nun koronavirüs sorusu yurt dışı seyahat saltanatını ortaya çıkardı

Aralık 2019 ile Nisan 2020 arasındaki 4 aylık sürede Spor ve Gençlik Bakanlığının 61 personeli 73 yurtdışı ziyareti gerçekleştirdi.

Tanrıkulu'nun koronavirüs sorusu yurt dışı seyahat saltanatını ortaya çıkardı

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun koronavirüs tedbirleri kapsamında Spor ve Gençlik Bakanlığı'nda alınan tedbirleri sorduğu soru önergesine Bakan Muharrem Kasapoğlu'nun verdiği yanıt, bakanlıktaki yurt dışı seyahat saltanatını da ortaya çıkardı.

Bakan Kasapoğlu verdiği yanıtta, 1 Aralık 2019 ile 1 Nisan 2020 tarihleri arasınıkapsayan 4 aylık dönemde 61 bakanlık personelinin 73 farklı yurt dışı ziyareti gerçekleştirdiğini açıkladı.

Bakan Kasapoğlu ayrıca bakanlığın koronavirüs salgını kapsamında aldığı tedbirleri de şöyle açıkladı:

11.03.2020 tarihinde Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen Covid-19 salgını kapsamında futbol, basketbol, voleybol ve hentbol branşlarının üst liglerinde yer alan faaliyetler ile spor federasyonlarımızın faaliyet takviminde yer alan tüm spor müsabakaları ertelenmiştir.

Bakanlığımıza bağlı kapalı spor tesisleri ve gençlik merkezleri ile gençlik kampları kapatılmış, Bakanlığımız birimlerinin ve spor federasyonlarının yurtiçi ve yurtdışı uluslararası tüm faaliyetleri, bütün seminerler, toplantılar, eğitimler ve kongreler durdurulmuştur.

Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) 26 Mart 2020 tarihinde aldığı karar neticesinde; üniversitelerin bahar dönemi eğitim-öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimle sürdürmelerine karar verilmiş ve bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacağı açıklanmıştır. Bu nedenle Bakanlığımıza bağlı yurtlarda barınan öğrenciler için yurtlarımız hizmete kapatılmış olup YÖK tarafından alınan karar gereği 15 Haziran 2020 tarihinde üniversitelerin açılmasıyla birlikte yurtlarımız da hizmete açılacaktır.

Dünyada görülen Covid-19 pandemisi nedeniyle ivedilikle alınması gereken tedbirler kapsamında İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığıyla koordineli bir şekilde yurt dışından ülkemize gelen vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek üzere 14 günlük gözlem ve izleme sürecinde belirlenen yurtlarımız karantina yurdu olarak kullanılmaktadır.

Diğer taraftan Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ile koordineli bir şekilde Covid-19 tedbirleri kapsamında belirlenen yurtlarımız da Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı personelinin de kullanımına sunulmuştur.

Ayrıca, Bakanlığımız personeline yönelik olarak yapılacak olan 2020 yılı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı da ertelenmiştir.

01.12.2019 - 01.04.2020 tarihleri arasında Bakanlığımızda görevli 61 personel, 73 kez yurt dışına çıkış yapmış ve daha sonra ülkemize dönmüş olup sınır kapılarında uygulanan tüm kontrol ve tedbirler personelimize de uygulanmıştır.

Bununla birlikte Bakanlığımız hizmet binalarına girişlerde ateş ölçümü yapılmakta ve ziyaretçilere maske verilmektedir. Ayrıca binalarda belirlenen noktalara el dezenfektanı istasyonları kurulmuş olup personelimizin eldiven, maske ve dezenfektan ihtiyacı da karşılanmaktadır.

Söz konusu pandeminin ülkemizdeki etkisini en aza indirmek ve vatandaşlarımızın sağlığını korumak amacıyla Bakanlığımız tarafından gerekli tüm tedbirler alınmaktadır.