Aidat zengini odalara kara gün çağrısı

İç Anadolu İş İnsanları Dernekleri Federasyonu’nun (İÇASİFED) Başkanı Mehmet Akyürek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile oda ve borsaların bankalarda tuttukları aidatlarını faizsiz kredi olarak dağıtması için çağrı yaptı.

Aidat zengini odalara kara gün çağrısı

Anadolu’daki küçük ve orta boy işletmelerin çatı örgütü olan İç Anadolu İş İnsanları Dernekleri Federasyonu’nun (İÇASİFED) Başkanı Mehmet Akyürek, koronavirüs nedeniyle zora düşüp üretim yapamayan zor durumdaki firmalara Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile oda ve borsaların bankalarda tuttukları aidatlarını faizsiz kredi olarak dağıtması için çağrı yaptı.

Milyonlarca firma ve esnafın TOBB, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) gibi çatı örgütlere zorunlu aidat ödediğini, bu örgütlerin adeta aidat zengini olduğunu belirten Akyürek, “İşyerlerimizin kapanmaması için, çalışanlarımızın işten çıkarılmaması için, bizim paramızın bize faizsiz verilmesini istiyoruz.

Kendi hakkımız olanı istiyoruz. Bu paralar işletmelerin maaş ödemelerinde kullanılmalıdır. Ahilik bunu gerektirir. Gün, birlik ve beraberlik günüdür” dedi.

BANKADA YATIYOR

Sözcü'nün haberine göre, Akyürek, birçok firma ve esnaf, kredi için başvurduğu bankalardan eli boş dönerken aradıkları kaynağın başta TOBB ile TESK olmak üzere esnaf ve firmalardan zorunlu aidat toplayan üst örgütlerin banka hesaplarında yattığını söyledi.

HEPSİ MEVDUAT ZENGİNİ

TOBB ile il ve ilçelerdeki oda ve borsaların banka hesaplarında milyarlarla ifade edilen çok yüksek miktarda nakit para olduğuna işaret eden Mehmet Akyürek, “Corona virüsü nedeniyle duran üretim ve tıkanan piyasaları derleyip toplayacak kaynak bu ve benzeri kurumların banka hesaplarıdır. Şeffaflık gereği hepsi de bankalardaki para miktarını ve uygulanan faiz oranını kamuoyu ile paylaşmalıdır” dedi.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Ağrı Borsa Faiz