Türkiye'de koronavirüsten hayatını kaybeden sayısı 725 oldu

Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yeni tip koronaviris salgını hakkında verileri açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yeni tip koronaviris salgını hakkında Türkiye'nin 7 Nisan tarihli verilerini açıkladı.

Fahrettin Koca'nın açıklaması şöyle oldu:

Bugünkü test sayımız 20 bin 23. Vaka sayımız 3 bin 92. Bugün 76 vatandaşımızı daha kaybettik. Bugünkü iyileşen hasta sayımız 256. Hayatını kaybeden sayısı 725 oldu.

Türkiye genelindeki dağılımda İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak.Bu noktada yoğunluğun daha fazla olduğunu haritadan görmek mümkün. Özellikle illerimizde hıfzısıhha kurullarımız bu verilerle bölgesel karantina uygulamaları daha kolay olabilmiş oluyor.

Tüm dünyada olduğu gibi bizde de erkeklerde daha fazla görülüyor. Ağırlıklı vakaların görüldüğü yaş aralığı 20-65 arası. 65 yaş sonrası sokağa çıkma yasağıyla birlikte giderek vakaların görülme oranının düştüğünü görüyoruz. Vefatların 60-85 yaş arası daha yoğunlaştığını, erkeklerde daha yüksek oranda olduğunu görüyoruz. Türkiye'de 60 yaş altı ölüm oranının yüksek olduğuna dair yanlış bir bilgi aktarımı vardı.

Virüsün Türkiye'de aşı çalışmaları için erken dönemde başarılması için izole etmekle başladığını biliyoruz. 1 hafta önce Erciyes Üniversitesi'nden daha sonra Ankara Üniversitesi'nden virüsü izole etmeyi başardılar.

TÜRKİYE İLE İLGİLİ EN İYİ VE EN KÖTÜ SENARYO

Ben rakamları şeffaf bir şekilde ilk günden itibaren veriyorum. Dünyada ve Türkiye'deki gelişmeyi yakınen görüyor olmalısınız. Diğer Avrupa ülkeleri ve Amerika dahil olmak üzere, her geçen gün nasıl bir trendle bir artış içinde olduğunu görüyorsunuz. Bizde de bir noktada artış hızının artık düşmeye başladığını görüyoruz.

Şüpheli vakalar dahil olmak üzere hastaneye yatışın düştüğünü, entübe olan hastaların da artış hızının düştüğünü söyleyebiliriz. Diğer ülkelerle kıyaslanabilir bir durumumuz olmadığını söylemek istiyorum.

Birçok Avrupa ülkesi ve Amerika olmak üzere, gerçekten Türkiye'de vatandaşına sağlık sistemiyle bu kadar güçlü altyapısıyla hizmet veren bir ülkenin çok olmadığını söylemek istiyorum. Vaka görülmeden 10 gün önce 1 milyon kutuyu depoladık.

Her hastamıza erken dönemde başladığımızı ve bunun da sonuçlarını gördüğümüzü söylemek istiyorum. Birçok ülke, bu ilacı entübe olan ciddi vakalarda kullanmayı tercih ediyor. Bilim kurulu son safhada değil, erken dönemde bu ilacın faydasının daha fazla olacağını ve virüsün hücreye girişini engellediğini söylüyor.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Bilim Kurulu Fahrettin Koca Salgın