'Ya tamam ya devam' dedirtecek derbi haftası

Süper Lig'in 23. haftası iki dev derbiye sahne olacak. İlk olarak Beşiktaş, sahasında Trazonspor'u ağırlarken haftanın en önemli maçında Fenerbahçe sahasında Galatasaray'ı konuk edecek. Futbolseverlerin nefesini kesecek maçlar ligin kaderini belirleyecek.

'Ya tamam ya devam' dedirtecek derbi haftası

Süper Lig'de şampiyonluk yolunda bu hafta oynanacak iki önemli derbi ligin kaderini belirleyecek. Önce Beşiktaş - Trabzonspor sonra da Fenerbahçe - Galatasaray derbisi nefesleri kesecek.

Heyecan dolu haftada önce Beşiktaş, lider Trabzonspor'u sahasında ağırlayacak. Sergen Yalçın'la şampiyonluğa yürümek isteyen Kara Kartal, rakibini yenerek umudunu tazelemek istiyor. Fırtına ise rakibini devirip liderlik koltuğunu bırakmak istemiyor. Trabzonspor, deplasmanda oynayacağı Beşiktaş maçını kazanarak 36 sezon sonra bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.

TRABZONSPOR-BEŞİKTAŞ MAÇINI FIRAT AYDINUS YÖNETECEK

urak Yılmaz, eski takımı Trabzonspor’a karşı Beşiktaş en büyük kozu olacak. Trabzonspor'un ise en etkili silahı golcüsü Alexander Sörloth olacak. Trabzonspor'da sakatlığı bulunan Anthony Nwakaeme ve Hosseini ile cezalı olan Obi Mikel Beşiktaş ile cumartesi günü oynanacak maçın kadrosuna dahil edilmedi. Çimşir’in orta sahada Ndiaye, Sosa, Doğan üçlüsünü oynatması beklenirken, Nwakaeme’nin yerine de Parmak’a şans vereceği öğrenildi. Sturridge ve Ekuban gibi isimler ise maçın gidişatına göre ikinci yarıda görev yapacak.

İŞTE TRABZON'UN KADROSU:

Uğurcan Çakır, Erce Kardeşler, Arda Akbulut, Serkan Asan, Joao Pereira, Abdurrahim Dursun, Filip Novak, Hüseyin Türkmen, Gaston Campi, Manuel da Costa, Monael Messias, Doğan Erdoğan, Kamil Ahmet Çörekçi, Abdulkadir Parmak, Jose Sosa, Badou Ndiaye, Bilal Başacıkoğlu, Guilherme, Daniel Sturridge, Alexander Sörloth, Caleb Ekuban.

22 Şubat Cumartesi günü saat 20.00'da oynanacak ve Fırat Aydınus'un yöneteceği Beşiktaş - Trabzonspor maçı beIN SPORTS HD1'den canlı yayınlanacak.

ERSUN YANAL-FATİH TERİM REKABETİ

Fenerbahçe, 12. adamın desteği ile evinde karşı serisini sürdürmek isterken 1999 yılından beri ezeli rakibi Fenerbahçe'yi deplasmanda yenemeyen Galatasaray bu şanssızlığını kırmak istiyor.

Fenerbahçe'nin en büyük kozu Kosovalı forvet Vedat Muriç olacak. Galatasaray ise Fatih Terim tercih ederse Falcao ile rakibini yıkmaya çalışacak.

Fatih Terim ile Ersun Yanal, bugüne kadar 12 kez karşılaştı ve Terim’in Yanal’a karşı 4’e 1 galibiyet üstünlüğü bulunuyor. İkili arasında oynanan 3 derbiden 1’ini sarı-kırmızılılar kazanırken, 2 maç da berabere sona erdi.

23 Şubat Pazar günü saat 19.00'da oynanacak ve Halil Umut Meler'in yöneteceği Fenerbahçe - Galatasaray maçı beIN SPORTS HD1'den canlı yayınlanacak. (Fanatik)

Etiketler
Galatasaray Fenerbahçe Beşiktaş Futbol