Hüsnü Bozkurt: Suç duyurusunda bulunmak talihsizlik

CHP Konya eski Milletvekili Hüsnü Bozkurt, MHP Akşehir'in Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmasına tepki gösterdi.

Hüsnü Bozkurt: Suç duyurusunda bulunmak talihsizlik

CHP Konya İl Başkanlığına adaylığı çerçevesinde Sarayönü ve Kadınhanı İlçe Kongrelerine katılmasının ardından gazetemizi ziyaret eden Konya eski Milletvekili Hüsnü Bozkurt, MHP Akşehir İlçe Başkanlığının Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmasını talihsizlik olarak nitelendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Konya İl Örgütünden bir grup partili ve Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa eşliğinde Pervasız Gazetesi'ni ziyaret eden Hüsnü Bozkurt gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bozkurt; Milliyetçi Hareket Partisi Akşehir İlçe Başkanlığının, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmasına dair şu ifadeleri kulandı:

“MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin demeçleri doğrultusunda Akşehir İlçe Başkanlığının suç duyurusunda bulunmasını, talihsizlik olarak görüyorum. Pensilvanya’daki adamın yanında ya da FETÖ terör örgütünün yandaşı olmak anlamında bakılacak son yer CHP’dir.

Partimizi bu terör örgütüyle irtibatlandırma çalışması anlamsızdır. İktidar partisi milletvekillerinin, 15 Temmuz öncesi ilişkileri bilinmektedir. Genel Başkanımızın demeçlerini takip etmesi gerekenler bu ülkenin yetkilileri iken suç duyurusunda bulunmak, hedef saptırmaktır. MHP, milliyetçi bir partidir.

Açılım sürecinde kurulan Çadır mahkemelerini eleştirmişlerdi. Şimdi ise CHP Genel Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunmaları tutarsızlıktır. Bu suç duyurusunun mesnetsiz olduğunu düşünüyorum. Bence siyaset daha doğru yapılmalıdır.”

Hüsnü Bozkurt’un değerlendirmelerine katıldığını belirten Nurettin Akbuğa da; Cumhuriyet Halk Partisi’nin FETÖ ile irtibatlı olduğunu söylemenin dayanaksız bir iddia olduğunu, partisinin FETÖ terör örgütüyle 15 Temmuz öncesinde olduğu gibi bundan sonra da mücadele etmeye devam edeceğini söyledi.

Etiketler
Konya Milletvekili