Meteoroloji tarih verdi: İstanbul'a ne zaman kar yağacak?

Meteoroloji merakla beklenen sorunun cevabını verdi. Türkiye’nin en kalabalık şehirlerinden olan İstanbul’a ne zaman kar yağacağı açıklandı.

Meteoroloji tarih verdi: İstanbul'a ne zaman kar yağacak?


Yurdun pek çok ilçesinde etkili olan kar yağışı ardından İstanbullular da bir kez daha ‘İstanbul’da kar ne zaman yağacak?’ sorusunu gündeme getirdi. Türkiye’nin en kalabalık şehirlerinden olan İstanbul’a yılın ilk karı henüz düşmedi. Peki, yılbaşında İstanbul’a kar yağacak mı?- İstanbul’da kar ne zaman yağacak?

İstanbul’a düşecek ilk kar için tarih bilgisi Meteoroloji’den geldi. Güncel Meteoroloji verilerine göre, İstanbul'da cumartesi ve pazar günleri karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 5 günlük hava durumu raporuna göre, İstanbul'da 28 Aralık cumartesi ve 29 Aralık pazar günleri karla karışık yağmur ve yer yer kar bekleniyor.

YURTTA BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara’nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Isparta ve Antalya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz’in iç kesimleri, İç ve Doğu Anadolu ile Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta ve Kahramanmaraş çevreleri ile Akdeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Doğu Anadolu’nun güneyi, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Kahramanmaraş, Zonguldak, Bartın ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.


Etiketler
Meteoroloji Türkiye