Çin’in 4 koltuklu elektrikli uçağı ilk uçuşunu yaptı

Çin’in kendi gücüne dayanarak geliştirdiği yeni enerjiye dayalı elektrikli uçak RX4E dün Liaoning eyaletinin Shenyang kentinde ilk uçuşunu yaptı.

Çin’in 4 koltuklu elektrikli uçağı ilk uçuşunu yaptı

Çin’in ilk dört koltuklu elektrikli uçağının başarılı bir uçuş gerçekleştirmesi, yeni bir uçak ürününün doğuşunu ve ülkenin elektrikli uçak geliştirmede geldiği ileri seviyeyi gösteriyor.

RX4E elektrikli uçak, Shenyan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri bölümüne bağlı Liaoning Genel Havacılık Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirildi.

Liaoning Genel Havacılık Araştırma Enstitüsü Başkan Yardımcısı Zhao Tienan, RX4E’nin kalkış ağırlığının 1.200 kilogram olduğunu ve 1,5 saat dayanma süresi bulunduğunu söyledi. Normal iki koltuklu elektrikli uçaktan farklı olarak, dört koltuklu RX4E, Çin sivil havacılık kurallarına göre geliştirilen konvansiyonel uçak.

Dünya çapında 170 civarında elektrikli uçak araştırma projesi yürütülüyor ve bu sayının yıl sonuna kadar 200’e ulaşması bekleniyor. Boeing ve Airbus gibi gelişmiş şirketler, elektrikli uçakların geliştirilmesine büyük yatırım yaptı.

RX4E sert otlaklara, sert kumlu yollara ve kıyılardaki havaalanlarına iniş-kalkış yapabilir. Uçak, kısa mesafe taşımacılığı, pilot eğitimi, hava fotoğrafçılığı, haritalandırma ve diğer alanlarda kullanılabilecek. (Çin Uluslararası Radyosu)

Etiketler
Elektrik