Karşıyaka'da 'Cumhuriyet' şöleni

Binlerce Karşıyakalı tek ses tek yürek oldu

Karşıyaka'da 'Cumhuriyet' şöleni

Büyük Önder Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Cumhuriyet’in 96’ncı kuruluş yıl dönümü, Karşıyaka’da büyük gurur ve heyecanla kutlandı. Günler öncesinden kenti saran bayram coşkusu, Fener Alayı ve Cumhuriyet Konseri ile zirveye çıktı.

Başkan Tugay “Bir kere daha söz veriyoruz ki Karşıyaka dün olduğu gibi yarınlarda da Cumhuriyet’in kalesi, simgesi ve yaşayan değeri olarak geleceğe yürüyecektir” dedi.

Karşıyaka Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Fener Alayı, Karşıyaka Kaymakamlığı önündeki buluşma ile başladı. Karşıyaka Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun sunduğu gösterinin ardından, her yaştan binlerce Cumhuriyet sevdalısının katılımıyla Çarşı içinden İskele’ye doğru yürüyüşe geçildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay’ın da yer aldığı kortejin önünde, dev Türk Bayrağı ve Atatürk posteri taşındı.

ATAMIZIN İZİNDEYİZ!


Cumhuriyet Bayramı’nı tek ses tek yürek kutlayan Karşıyakalılar; yürüyüş sırasında hep bir ağızdan İzmir Marşı’nı okudu, Atatürk devrimlerine ve Cumhuriyet kazanımlarına sonuna kadar bağlı kalacaklarını haykırdı. Karşıyaka Belediye Bandosu’nun eşlik ettiği kalabalığa, çevredeki apartmanlar ve iş yerlerindeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

ARYALAR, TÜRKÜLER, MARŞLAR


Yürüyüş sonrasında kutlama programı, Bostanlı Suat Taşer Sanat Merkezi’ndeki KODA - 3 Tenor Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri ile devam etti. Şef Tolga Taviş’in yönettiği konserde KODA; Şenol Talınlı, Aykut Çınar ve Ayhan Uştuk’a eşlik etti. Büyük ilgi gören konserde; Cumhuriyet coşkusu aryalar, türküler ve marşlarla taçlandırıldı. 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşı’nın sanatçılar ve salonu dolduran konuklar tarafından hep bir ağızdan okunması sırasında duygu dolu anlar yaşandı.

YAŞASIN ATATÜRK, YAŞASIN CUMHURİYET


Konserin ardından sanatçılara ve kutlamalara ortak olan tüm Karşıyakalılara teşekkür eden Başkan Tugay “İyi ki bu topraklarda doğdum, iyi ki Karşıyakalıyım. Yaşasın Karşıyaka, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk” sözleri ile büyük alkış aldı. Tugay “96 yıl önce, dünyanın en onurlu halk direnişinin ardından, yine o halkın meclisinde alınan bir kararla, yepyeni bir ülkenin doğuşu yeryüzüne duyuruldu. O halk bizim halkımız, o meclis bizim Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, o ülke onurumuz ve her şeyimiz olan Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bu büyük eseri yaratmak ve yaşatmak için ömürlerini armağan eden atalarımızı, şehitlerimizi, yaşamın her alanında değer kazandıranları, Büyük Önderimiz ve Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz kişiliğinde anıyor, açtıkları yolda yürüyeceğimize bir kere daha söz veriyoruz” dedi.

Etiketler
Karşıyaka