ADD kurucularından Muammer Aksoy'un evi satışa çıkarıldı

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) kurucularından Muammer Aksoy’un evinin internetten satışa çıkarıldığını açıkladı.

ADD kurucularından Muammer Aksoy'un evi satışa çıkarıldı

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Gazete Duvar’da kaleme aldığı yazısında Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) kurucularından Muammer Aksoy’un evinin internetten satışa çıkarıldığını açıkladı. Evin “kupon ev” denilerek satıldığı anlaşıldı.

“Muammer Aksoy evi satılıyor” diyen Candan, “Beş kardeş tarafından aile apartmanı olarak yaptırılan bu ev Muammer Aksoy’un vurulmasından sonra aile tarafından etap etap satılmış durumda” ifadelerini kullandı.

ADD içerisinde kendilerine “Bağımsız Karakterler” adını veren bir grup ise evin satılığa çıkarılmasına karşı sert bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Gayrimenkul satışı yapılan web sitesinde “-kupon ev’ açıklaması ile yer alan 790 metrekare alana yerleşmiş 4 daireden oluşan Muammer Aksoy ve Akrabaları Apartmanı, bugün 6.200.000 TL’ye satılıktır. Muammer Aksoy’un evi kupon olarak satılamaz!” denildi.

Açıklamanın tamamında şu ifadeler yer aldı:

“Muammer Aksoy, yeni kurulan Atatürkçü Düşünce Derneği adına hazırlanan broşürün matbaadan gelen prova baskıları üzerinde düzeltmeler yaptıktan sonra evine doğru yola çıktı. Bürosundan çıkarken kafasında önceki gün büroya gelen meçhul telefonlar vardı. Arayanlar, telefon kendisine bağlandıktan sonra ses vermeden kapatıyordu. Evinin bulunduğu sokağın üç sokak gerisine geldiğinde henüz uzun süredir izlendiğinin farkında değildi. Muammer Aksoy, sağ şakağı ile sağ göğsünden aldığı iki kurşun yarası ile merdivenin dibine düşerek yaşamını yitirdi.


Fikir önderlerimizden Muammer Aksoy, Ankara Bahçelievler’de işte bu şekilde haince katledildi.

Atatürkçü Düşünce Derneği demek, hafıza demektir. Bizler Muammer Aksoy’u unutmadık, unutturmak da istemiyoruz.

Her mekan, bir şeyler anlatır insana; Kocatepe’ye gittiğimizde şanlı zafer gelir aklımıza, Sakarya’ya gittiğimizde bir inanç, Anıtkabir’e gittiğimizde ise vatan için adanmış bir yaşam gelir akıllara.

Bazı mekanlar bir yapıdan çok, tarihsel bir değer taşır. 1955’ten beri Muammer Aksoy bu evde yaşamış, 1961 Anayasası’nı bu evde hazırlamış, Türk Hukuk Kurumu’nu ve hatta ADD'nin kuruluş toplantılarını bu evde yapmıştır.

Muammer Aksoy’un oturduğu bu aile apartmanı bugün satıştadır.

Muammer Aksoy Türkiye'nin bir Hukuk devleti olması ve Atatürkçü Düşünceyi yaymak için ömrünü adamış bu amaçlar uğruna önemli kurumlar kurmuş ve bu amaç uğruna önemli görevler üstlenmiştir. Muammer Aksoy’un mirasçıları, Muammer Aksoy’un izcisi olanlar ve bu uğurda ömrünü harcayan bizler bu yaşanmışlıklara, tarihe sahip çıkmalıyız. Bu görev en çok uğruna can verdiği kurum olan Atatürkçü Düşünce Derneği’ne düşmektedir.

Gayrimenkul satışı yapılan web sitesinde “kupon ev” açıklaması ile yer alan 790 metrekare alana yerleşmiş 4 daireden oluşan Muammer Aksoy ve Akrabaları Apartmanı, bugün 6.200.000 TL’ye satılıktır.

Muammer Aksoy’un evi kupon olarak satılamaz!

Satışta olan ev sıradan bir ev değil, yaşanmışlık ve adanmışlıklarla dolu bir evdir. Bizler bu hatıraya saygı duyuyor; bu evin, Muammer Aksoy’un kurucusu olduğu Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından bir bağış kampanyası ile satın alınıp ‘Aydınlanma Müzesi’ne dönüştürülmesini istiyoruz. Bir odasının kütüphane olarak tasarımını da bizzat biz ADD Gençliği olarak üstleneceğiz. Kampanya da tarafımızdan yürütülecektir. Kampanyamızın ismi ‘Karanlıkla Hafızanın Savaşı’dır.”

Etiketler
Inter