Erdoğan: Tarihimizi 1923'ten başlatan zihniyet...

Erdoğan, Bitlis'in Ahlat ilçesinde Malazgirt Zaferi'nin 948'nci yılında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: Tarihimizi 1923'ten başlatan zihniyet...

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bitlis'in Ahlat ilçesinde Malazgirt Zaferi'nin 948'nci yılında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Demiri demirle dövenlerin, Anadolu'yu aşkla yoğuranların destanına şahitlik etmek için bir kez daha Ahlat'tayız. Geçen hafta hayatını kaybeden Ahmet Haluk Dursun Hocamız "Ahlat'ı görmeden tarihi anlayamazsınız" derdi. Haluk Hoca bizler de devlet ve sivil toplum olarak senin emanetine sahip çıkıp, Dicle ve Fırat'ın kuzularını çakallara kaptırmayacağız.

Evlatlarımıza tarih şuuru kazandırmak konusunda hala büyük eksikliklerimiz var. Gençler Ahlat'ı, Malazgirt'i yeterince tanımıyor. Ahlat'ın her yerinden tarih fışkırıyor. Tarihimizi 1923'ten başlatan zihniyet maalesef Ahlat'a gereken önemi vermedi, Ahlat'ı ihmal etti.

Malazgirt Savaşı'nın yaşandığı bölgeyi milli park ilan ederek örnek bir yer haline getiriyoruz. Tarihi şehirlerimize nasıl sahip çıkıyorsak, ecdad mirası ata sporlarımıza da aynı hassasiyetle sahip çıkacağız. Geleneksel spor dallarımızın yaygınlaştırılması, tarihi hafızamızın yeniden canlanması demektir.

Etiketler
Bitlis