Çiğli'de aşure kazanı kaynadı

Çiğli Belediyesi tarafından Muharrem ayı nedeniyle Kasaplar Meydanı ve Çiğli Belediyesi önünde aşure dağıtıldı.

Çiğli'de aşure kazanı kaynadı

Muharrem ayı nedeniyle Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çiğli halkının da yoğun katılımıyla Kasaplar Meydanı ve Çiğli Belediyesi binası önünde aşure dağıttı.

Oldukça ilgi gören aşure etkinliğine, CHP Çiğli İlçe Başkanı Selim Utku Gümrükçü, ilçe, kadın ve gençlik kolları yönetimi, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, spor kulübü yöneticileri, engelli okullarından öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Başkan Hasan Arslan, bizzat aşureyi dağıttı.

Dualarla başlayan etkinlikte konuşan Başkan Hasan Arslan, “Muharrem ve Ramazan aylarımız bizim mübarek aylarımız. Çiğli bir mozaik ve hepimiz Çiğlili hemşehrileriz. Muharrem ayı matem ayı, yas ayı. Ülkemizde tarihi unutmamak adına aşure etkinliği yapılıyor. Biz de bunu hatırlamak ve hatırlatmak için bu etkinliği düzenledik. Geçmişte olduğu gibi şimdi de yezitler var. Suriye, İran ve Irak’ta haksızlıklar yapılmıyor mu? Tarihi ayı hatırlamak adına Çiğlili hemşehrilerimizle birlikteyiz. Aşure etkinliğimiz barışa ve dünya kardeşliğine örnek olsun. Aşure günümüzde bizi yalnız bırakmayan siz değerli Çiğli halkına sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Etiketler
Çiğli Belediyesi