Neden geri adım attık? Ne taviz vereceğiz?

Oruç Reis bakıma mı alındı, Türkiye tornistan mı yaptı? Neden geri adım attık? Ne taviz vereceğiz? Doğu Akdeniz'deki haklarımızdan vaz mı geçeceğiz?...

Oruç Reis bakıma mı alındı, Türkiye tornistan mı yaptı? Neden geri adım attık? Ne taviz vereceğiz? Doğu Akdeniz'deki haklarımızdan vaz mı geçeceğiz? Karşımızda büyük bir cephe oluşturan Yunanistan, neden çok mutlu? AKP iktidarı neden gerçekleri açıklamıyor?

Değerli okurlarım,

2-3 gündür dış politikada yaşananlar bu soruları ortaya çıkardı.

Ne yazık ki AKP iktidarı, ülkemizin milli menfaatleri karşısında dış politikayı kapalı kapılar arkasında götürüyor.

İşte tam bu noktada tarafsız, partisiz, siyaset üstü bir cumhurbaşkanına ihtiyaç ortaya çıkıyor.

- İktidarı, muhalefeti toplayıp ülkenin milli menfaatlerini korumak için tek yumruk, tek ses, tek güç olarak emperyalist ülkelere ve Türkiye düşmanlarına yanıt verecek siyasi kararlılığı ortaya açıkça koymak lazım.

Tarafsız cumhurbaşkanı bunu yapmalı ama ne yazık ki cumhurbaşkanı artık partili ve muhalefeti siyaseten düşman görüyor, asla işbirliği yapmıyor.

Değerli okurlarım,

Türkiye karşıtı güçler bilinçli, programlı bir şekilde hedeflerine yürüyorlar ancak AKP iktidarı sadece seyrediyor.

Bakın tek tek yazayım.

- Analarımızın ak sütü kadar helal münhasır ekonomik bölge anlaşması yaptık Doğu Akdeniz bölgesinde Libya ile. Muhalefet de mecliste destek verdi.

- Yunanistan ve Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ayağa kalktı.

- Navtex ilan ettik. Oruç reis araştırma gemimiz Akdeniz'de araştırma yapmaya başladı. Tehditler gelince donanmamız savaş gemilerimiz ile koruma altına aldı.

- Fransa uçak gemisi gönderdi,

- AB ülkeleri Türkiye'ye ekonomik ve siyasi yaptırım kararları almak için 24 Eylül'de toplantıya çağrıldı

- Amerika dışişleri bakanı Pompeo, Güney Kıbrıs Yönetimini ziyaret etti. KKTC'ye gitmedi ama küstahlık edip telefonla görüşmek istedi. KKTC bu alçaklığı reddetti.

- Amerika Güney Kıbrıs'a silah ve ekonomik ambargosunu kaldırdı.

- Moody's, Türkiye'nin ekonomi ve siyasi notunu tarihin en düşük seviyesine indirdi.

- "Oruç Reis gemisi araştırmaları durdursun" çağrıları yağmur gibi yağdı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, ne Oruç Reis gemimizin ne ona refakat eden donanma unsurlarımızın faaliyetlerinden en küçük bir geri adım atmayacaktır" diye net tavır koydu.

- F-16 savaş uçakları eşliğinde Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakelaropulu, Meis adasına gitti. Gayri askeri statüyü açıkça deldi ve mülkiyeti Türkiye'ye ait olan Karaada'ya da çıktı.

- Sakelaropulu "Eğer barış istiyorsanız, her zaman savaşa daha iyi hazırlıklı olmalısınız" diye Türkiye'ye açıkça meydan okudu.

Değerli okurlarım,

Bunlar yaşanırken Oruç Reis gemimiz Antalya limanına çekildi.

AKP iktidarı, "Gemi zaten Antalya'ya dönüş yapacaktı" diye sudan sebep gösterdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise Merkez Yönetim Kurulunu olağanüstü toplantıya çağırdı ve bitiminde şu mesajlar verildi:

- Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisinin Antalya açıklarına demirlemesi bir "taviz" olarak değerlendirilmektedir.

- Cumhuriyet Halk Partisi olarak Hükümeti, haklı davalarımızda taviz vermemeye çağırıyoruz.

- Amerika ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasında "Kıbrıs Kara, Açık Deniz ve Liman Güvenliği Merkezi" kurulmasına yönelik mutabakat zaptı imzalanması ve Pompeo'nun Türkiye karşıtı açıklamaları büyük endişeyle karşılanmıştır.

- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin haklarını hiçe sayan bu mutabakat 1960 Londra ve Zürih Anlaşmalarına da aykırılık teşkil etmektedir. Mike Pompeo'nun adayı ziyareti sırasında KKTC yetkilileri ile hiç bir görüşme yapmadan ayrılması ise adadaki Türk varlığına yapılmış büyük bir saygısızlıktır."

Değerli okurlarım,

AKP iktidarı Türkiye'yi NATO'da Yunanistan ile masaya oturmak zorunda bıraktı.

Masada hangi konuları müzakere edeceğiz?

Vatan toprağı 18 Türk adasının derhal boşaltılmasını, 12 adanın silahlardan arındırılmasını isteyecek miyiz?

AKP hükümeti bu görüşme öncesi gündem konularını ve görüşme sonrası da alınan kararları Türk milletine açıklamak zorundadır.

Doğu Akdeniz'deki hak ve hukuklarımızdan asla taviz verilmemelidir.