Siyasi partiler Milli Eğitim Bakanlarını ve eğitim üst kadrolarını şimdiden açıklamalıdırlar

Eğitimimiz Sadece Bakanlığı Süresince Eğitimle İlgilenen Bakanlarla Yürütülemez

Veliler Oylarını Eğitime Göre Vermelidirler

Ülkemiz bir seçime doğru hızlı bir şekilde gidiyor. Seçimden önce herkes eğitime dair bir şeyler söylüyordu. Yok, eğitim şöyle, yok eğitim böyle diye. Yaklaşık 20 milyon öğrencili ve 1 milyon öğretmenli bir kurum MEB. İşin içine velileri de koyarsanız, MEB ve eğitim demek; Türkiye demek. O zaman veliler oylarını eğitime göre vermelidirler. Aksi takdirde seçimlerden sonra hiç kimsenin eğitimden şikâyet etme durumu olamaz.

Benim Milli Eğitim Bakanım Kim Olacak?

Bu yönüyle Cumhurbaşkanı’ndan siyasi partilere, velilere herkes eğitimden şikâyetçi. O zaman, seçim beyannamelerine yuvarlak, herkesin onaylayacağı, kulağa hoş gelen cümleler yazmak yetmez. Tüm siyasi partiler şimdiden eğitimle ilgili vaatlerini, iktidara gelmeleri halinde kimin Milli Eğitim Bakanı olacağını ve bu Milli Eğitim Bakanı’nın eğitim üst kadrosunun kimlerden oluşacağını açıklamalıdırlar. Biz de halk olarak buna göre oy vermeliyiz. Açıkladıkları bakan adaylarının ve kadrolarının eğitimle ilgili uzmanlıklarına, şimdiye kadar eğitimde ne yaptıklarına bakmalıyız. Diğer taraftan, bu vaatlerini adım adım nasıl uygulayacaklarını bize açıklamalıdırlar.

Eğitimimiz Sadece Bakanlığı Süresince Eğitimle İlgilenen Bakanlarla Yürütülemez

Bizler siyasi partilerden bu isteklerde bulunmazsak ne mi olur? Şu olur. Seçimler olur, biter. İktidara gelen partinin genel başkanı kendi dengelerine göre kendine yakın birini Milli Eğitim bakanı yapar. Gelen kişi, birkaç zaman eğitimi anlamaya çalışır çok iyi niyetle, eğer eğitim bürokratlarının oyunlarını aşabilirse. Sonra bakanlıktan gidince de eğitimle de tüm ilişkisi kesilir. Oysaki eğitim gibi tüm alanlardaki başarıyı etkileyen bir bakanlığa; eğitimi bilen, geldiğimde şunu şunu şu şekilde yapacağım diyen bir bakanın, eğitimi bilen kadrolarla ve projelerle gelmesi gerekir.

Milli Eğitim Bakanı Adayları, Televizyonda Eğitimi Tartışmalıdırlar

Demokrasinin bir gereği olarak, partilerin Milli Eğitim Bakanı adayları, televizyonda eğitimi tartışmalıdırlar. Bize, bakan olduklarında neler yapacaklarını, eğitimde hangi kadrolarla çalışacaklarını, yol haritalarını açıklamalıdırlar. Bizler de siyasetten uzak bir şekilde, bu plan ve projelere oy vermeliyiz. Diğer türlü, hangi siyasi görüşten olursa olsun, hop biz iktidara geldik, hadi bu da bizim Milli Eğitim Bakanımız olur. Bizim, ülke olarak, artık böyle bir lüksümüz olmadığını görmemiz gerekiyor.

Hadi siyasi partiler! Eğitim bilimini bilen, eğitimle uzun zamandır ilgilenen, eğitim bürokrasisine hakim ve MEB’in teşkilat yapısını bilen Milli Eğitim Bakanı adaylarınızı, eğitim üst kadrolarınızı ve eğitimde aşama aşama ne yapacağınızı açıklayın da, biz de halk olarak ona göre daha iyi ve güçlü bir Türkiye için sizlere oy verelim. Türkiye Hepimizin, Eğitim Hepimizin…

Etiketler
Kadro