Çetin Ünlü: Eyüp Sultan için ideali

Çetin Ünlü: Eyüp Sultan için ideali - Resim : 1*BİR SEVDA’DIR EYÜPSULTAN’A HİZMET ETMEK*

Eyüpsultan’la ilgili çok önemli bir perspektif ortaya koyan Eyüpsultan Belediye Başkan A.Adayı Çetin Ünlü ile Eyüpsultan’ı anlattı

“Eyüpsultan’a sadece bugünden değil, tarihten bakıyoruz, gelecekten bakıyoruz. Projelerimiz Eyüpsultanın geleceğine yön verecek nitelikte. Eyüpsultan referans alınan bir ilçe, Eyüpsultan Belediyesi ise örnek alınan bir belediye olacak.” dedi.

Eyüpsultan İlçesinin genel durumunu nasıl görüyorsunuz?

Bence Eyüpsultan’a sadece bugünden bakmamak lazım. Bugün durum tespiti anlamında önemli. Ama Eyüpsultanın tarihi sorumluluğunu unutamayız. Gelecek vizyonunu ihmal edemeyiz. Eyüpsultan sadece günü kurtarılacak bir yer değildir. Bununla birlikte dünden bugüne Eyüpsultan’a çok sayıda kişi hizmet etmiştir. Kadirşinas milletimiz bunu elbette takdir etmiştir. Ben de emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Biz, Eyüpsultanın tarihten gelen sorumluluğunu ihmal etmeden geleceğini planlamaya adayız.Eyüpsultan’a bir bütün olarak bakmak durumundayız.

Hayalleriniz ya da projeleriniz var mı?

Hayallerimiz elbette var. Ama emin olun projelerimiz sadece hayallerden ibaret değil. Bugün itibariyle rüyalarımızı, düşüncelerimizi süslüyor. Eyüpsultan, yakın zamandan itibaren projeleriyle konuşacak. Bundan emin olabilirsiniz. Bu projeler sadece Eyüpsultan’nın bugünkü problemleri olan mülkiyet, trafik, kentsel dönüşüm gibi konularla ilgili değil. Eyüpsultan kültürel ve sosyal etkinlikleri ile uluslararası sempozyum ve etkinlikleriyle, bilime ve akıllı belediyeciliğe katkılarıyla konuşulacak bir ilçe olacaktır.Özellikle Altını çizerek bunu belirtmek isterim ki, Eyupsultan Belediyesi,sadece ve sadece (Yol-Kaldırım-Asfalt-Park ve Çevre düzenlemesi) gibi işlemleri yaparak adından söz ettirmeyecek olup, Eyüpsultan örnek alınan bir ilçe, referans alınan bir Belediye olacaktır. Burada şu belirtmek isterim ki, Eyupsultan beldiyesinin değerli personelleri asli görevlerini yapacak olup, Eyupsultan Belediyesi ve İlçesi özel bir ekip ile projelendirilip tarihe not alınacak çalışmaları ile adını duyuracaktır.

Eyupsultan Belediyesi Etkili ve nitelikle yapılan plan, proje ve programların adresi olacaktır.İnanın bunlar bizim için hayal değil. Biz Eyüpsultanlı hemşehrilerimle birlikte bunları istişare ederek gerçekleştireceğiz.

Kamuoyu tarafından merak edilen ve devamlı olarak şahsıma ve ekip arkadaşlarıma sorulan EYUP STADYUM’u sorusuna canı gönülden cevap vermek isterim. Eyupsultan ilçesi özdeşlenen STADYUM’u çok özel bir proje ile (Konferans salonları,kapalı otoparkı,modern dükkanları ile) özel bir proje ile yeniden aynı yerinde yapılacak olup Eyupsultan Halkına armağan edilecektir.

İstanbul’un durumunu nasıl yorumluyorsunuz?

İstanbul hep göz önünde olmuştur. Tarih, İstanbul’dan bahseder. İstanbul ile ilgili şiir yazmayan şair, yazı yazmayan yazar herhalde yoktur. İstanbul bir sevdadır.Peygamberimizin (s.a.v) Mihmandarı Eyüp Sultan Hazretlerinin sevdası.Fatih Sultan Mehmet’in sevdası. İstanbul hep değerli olmuştur.

Yahya Kemal Beyatlı’ın dediği gibi;

“Sade bir semtini sevmek bile bir ömre değer.”

Bu nedenle İstanbul’a olan özlemimiz ve sevdamız,Eyupsultan’a olan aşkımız ve sevdamızın mührüdür.

Flaş Haber: Halkla iç içe misiniz? Sohbet eder misiniz?

Çetin ÜNLÜ : Öncelikle bu sorunuz için çok teşekkür ediyorum.

Hz. Ali (ra) Bir sözü ve tavsiyesi ile cevap vermek istiyorum.

Halkın gözünden uzun zaman saklanma! Çünkü idarecilerin halktan gizlenmesi idaredeki cahilliğindendir. Bu gizlenme birçok şeyleri öğrenmelerine engel olur. Bu sebeple halkın gözünde büyükler küçülür; küçükler de büyür. İyiler fena, kötüler iyi görünür; hak batıla karışır.

Halkla beraber olmazsanız başarılı olamazsınız. Halka rağmen hiçbir şey yapamazsınız. Yapmamalısınız da. Ben çok fazla konuşan biri değilim. Ama iyi bir dinleyiciyim. Çalışmayı çok severim. Ortak akla çok değer veririm. Benim dediğim olsun, diye düşünmem. Bir işin doğru olması ve hızlı olması benim için çok önemlidir. Tüm bunlar için çok fazla dinlemeli ve çok farklı kişileri dinlemelisiniz. Eyüp 21 mahallesi 7 köyü olan bir yer. Projelerimiz sadece Eyüpsultan Meydanı’yla ilgili değil. Projelerimiz sadece Eyüpsultan’nın trafik problemiyle ilgili değil. Bunlar elbette çok önemli. Biz İlçemize bir bütün olarak bakıyoruz,Tüm Mahallelerimiz ve bütün köylerimize ilişkin birbirinden değerli çok önemli projelerimiz var.

İnşallah 30 Eylül’de yapacağımız Basın Toplantısında, Eyupsultan Belediye Başkanlığı Aday Adalığımızı Kamuoyu ile paylaştığımızda bizleri daha iyi yakından fırsatı bulacağınızı tüm kalbim ile belirtmek isterim.

Sosyal medyayı etkin kullanıyor musunuz?

İletişim çok önemli. Dertlerinizi muhataplarınıza iyi anlatmanız lazım. Herkese ulaşmanız gerekiyor. Bunun için de iletişimin bütün kanallarını kullanmanız gerekiyor. Tabi bunların içinde en önemli olan birebir yüz yüze iletişim. Bunun ihmal edilmemesi lazım.

Bununla birlikte sosyal medya iletişimde yeni bir mecra. Karşılıklı iletişimin ve etkileşimin söz konusu olduğu bir mecra. Facebbok/İstagram @unlucetin olup Twitter adresim olan @cetinunlu üzerinden de iletişim halindeyiz. Ayrıca Web Sitemiz Aktif iletişim Aracıdır !

http://www.cetinunlu.com/

Son olarak şunun altını çizerek belirtmek istemekteyim.

Eyupsultan’ı kazanan İstanbul Büyükşehir Belediyesini kazanacaktır.

Çetin ÜNLÜ kimdir?

Çetin ÜNLÜ, 8 Kasım 1971 yılında İstanbul’un Eyupsultan ilçesi. Karadolap Mahallesinde dünyaya geldi. Eğitim hayatına Eyupsultan’da başlayan Çetin ÜNLÜ Orta ve lise eğitimi Alibeyköy Lisesinde, Üniversite hayatına AÖF Halkla İlişkiler Bölümü ile devam edip, Aydın Üniversitesinde ise Liderlik Eğitimi ile tamamlamıştır. Çetin ÜNLÜ görevi itibari ile yurtiçinde ve yurtdışında birçok seminer ve organizasyonlara katılmıştır. Çeşitli STK’larında kurucu, yönetim kurulu üyesi. genel sekreter ve başkan olarak görev alan Çetin ÜNLÜ, halen 15.000 Üye’ye sahip ve 60.000 Kişilik bir Camianın tek STK’sı olan (UTSYD) Uluslar arası Tır ve Ağır Vasıta Şoförleri Derneğinde ’de Genel Başkan olarak görevini sürdürmektedir. Çetin ÜNLÜ Türk Silahlı Kuvvetlerinde üstün başarılar ile görev yaptıktan sonra kendi isteği ile istifa edip, Özel sektörde yönetici ve üst yönetici olarak çalışma hayatına başlamıştır, Ekim 2003 yılında Memuriyet Hayatına Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığında başlamıştır. Burada 6 yıl Bürokrat olarak hizmet etmiş ve 2009 yılından itibaren Sultangazi Belediye Başkanlığında görev yapmaktadır. Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre Üyesi olan Çetin ÜNLÜ evli ve 1 kız çocuğu babasıdır.

Etiketler
Eyüp