Kadının fendi erkeği yendi

Mücadele onun işi, meydan okuma onun işi, samimiyet onun işi, toplumu kucaklama onun işi, Türk kadınına güvenme onun işi, halka ekonomik destek onun işi, aileye sahip çıkmak onun işi, azim onun işi.

O Meral Akşener…

MHP Genel Başkanlığına aday oldu önüne anti demokratik olan tüzük duvarını çıkardılar.

MHP’nin genel başkanlığını kaptırmamak için Devlet Bahçeli, “Seçim demokrasi gereğidir, yargı kararına sığınmam, hodri meydan haydi seçime” diyemedi.

Akşener, tüzük kurultayı için MHP delegelerinden siyasi partiler yasasına göre yeterli imzayı arkadaşları ile topladı.

Olağanüstü tüzük kurultayı yapıldı, tüzük engeli aşıldı.

Bahçeli, “bu koltuktan kalkmam” diye tutturdu, AKP’ye sığındı.

Hukuk eğitimi almayan icra müdürleri ve yargı kararları ile MHP’nin genel başkanlı kurultay yapması engellendi.

700’e yakın delegenin iradesi yok sayıldı.

Salonları kiralamadılar, yanlışlıkla kiralanan salonların elektriklerini kestiler, direndi.

Akşener yılmadı, korkmadı ve yeni bir parti ile kilitlenen alternatifi olmayan Türk siyasetine İYİ Parti’yi kazandırdı.

Rakipleri erkek siyasetçiler çok korktular, iftiralar yağdırdılar, çamurlar attılar.

Önüne çıkarttıkları duvarları yıka yıka yoluna devam etti, ediyor.

“Cumhurbaşkanı adayıyım” dedi bu kez önüne “çatı aday” diye Abdullah Gül’ü çıkardılar.

Akşener kabul edip adaylıktan çekilseydi eğer ve çatı aday Abdullah Gül olsaydı bugün Recep Tayyip Erdoğan ile ikisi meydanlarda olacak ve Erdoğan 24 Haziran’da güle oynaya yeniden cumhurbaşkanı seçilecekti.

Diğer partilerin göremediği bu tabloyu Meral Akşener gördü, “çatı aday” formülünü kabul etmedi, millete verdiği sözden dönmedi, direndi çatıyı da yıktı geçti.

Bugün Erdoğan’ın laf yetiştirmeye ve yenmeye çalıştığı 5 rakibi varsa ve ilk turda seçilemeyecek hale geldi ise bunu tek başına sağlayan Türkiye’nin ilk kadın cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’dir.

Türk siyasi tarihine, demokrasi sayfalarına adı altın harflerle yazılacaktır.

CESUR YÜREK

Meral Akşener’in yanında büyük sermaye sahipleri yoktu, olmadı, medyası yoktu olmadı, partisinin teşkilatı çaylak siyasetçilerden oluştu.

İYİ Parti, milletvekili aday adaylığı başvuru sayısında yılların partileri CHP ve MHP başta tüm partileri geride bıraktı.

Akşener, bugün bakın yine tek başına meydanlarda. 7 Aylık partisinin bırakın yeni teşkilatları ve genel merkez yöneticileri dahi onun hızına ayak uyduramıyorlar.

Durmuş Yılmaz ve Ayfer Yılmaz’ın ekonomiye çözüm projelerini gündemine alan Akşener meydanlarda bu vaatleri anlattıkça oy oranı çığ gibi artıyor.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Ümit Özdağ, Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu, İsmail Koncuk ve Genel Sekreter Aytun Çıray neredeler?

Kendi seçim bölgelerinde milletvekili seçilmek için çalışıyorlar da İYİ Partiyi kim sırtlayacak? Bu görev de bugün Akşener’in omuzlarında.

Bakın CHP Muharrem İnce ve Kemal Kılıçdaroğlu ile meydanlarda, AKP Recep Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım ile meydanlarda İYİ Parti ise sadece Meral Akşener ile meydanlarda.

Ve Akşener kadın başına hepsi ile tek başına müthiş bir mücadele veriyor.

SÜLEYMAN SOYLU’YA YANIT

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İYİ Parti’nin kadın Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’e ahlaksızca, terbiyesizce, şeref ve haysiyet celladı gibi saldırması karşısında hangi İYİ Parti yöneticisi yanıt verdi?

Hangi İYİ Partili Genel Başkanına ya da bir kadın siyasetçiye yapılan saldırıya göğüs gerip Soylu’nun adeta soysuzca yaptığı alçakça sözlere tepki gösterdi?

Evet, görev yine Akşener’e düştü ve “terbiyesizce, dangalakça sözler” diye tepki gösterdi.

Eğer bu sözler Akşener’e karşı değil de Erdoğan’a karşı söylenseydi AKP’liler o partinin o bakanlığın önünde toplanır büyük protesto gösterileri yaparlardı.

Particilik de budur, bir kadına haysiyetsizce saldırmanın karşısında alınacak tavrın gereği de budur.

MEDYA REFORMU ŞART

“TRT’yi özelleştireceğim” diyen Meral Akşener’e öneriyorum:

- Medya reformu şarttır. RTÜK, Basın yasası gibi yasalar ile Türk Ceza, Medeni ve Türk Ticaret kanunlarındaki tüm medya hükümlerini tek bir Medya Yasası içerisinde toplamalısınız.

- TRT, Anadolu Ajansı, Basın Yayın Genel Müdürlüğü ve Basın İlan Kurumunu siyasi iktidarların emrinden kurtarıp özerk kale getirmelisiniz.

- Tüm medyanın seçimlere katılan partilere eşit söz hakkı vermelerini sağlamalısınız.

- Ve devlet bankalarından alınan kredilerle oluşturulan yandaş medyanın sermaye yapılarını incelemeli, bu haksız kredileri de fek etmelisiniz.”

KADININ FENDİ ERKEĞİ YENDİ

Meral Akşener İYİ Partiyi kurduktan sonra, “15 Temmuz 2018’de erken seçim olacak” iddiası ile ülkeyi il il gezmeye başladı.

Siyasi rakipleri, “Seçim 2019 Kasım ayında. Meral Hanım hayal görüyor” diye gülüp geçerken Akşener, İYİ Partiyi nakış işler gibi erken seçime hazırladı.

Erken seçim tahmininde sadece 21 gün tarihi şaşırdı ki siyasette öngörüm işte budur.

Rakipleri radyo, televizyon ve medyada yer alırken o yaptığı mitinglerle, sokak sokak gezerek milletin gönlüne girmeyi başardı, 250 bin vatandaşın imzası ile yani milletin isteği ile cumhurbaşkanı adayı oldu.

Bugüne kadar önüne çıkarılan duvarları bir bir yıkarak, “kadının fendi erkeği yendi” sözünü gerçekleştirdi.

… Ve 25 Haziran’da göreceksiniz “kadının fendi erkeği yendi” sözü bir kez daha gerçek olacak.